8x te doen in de Vierdaagseweek 2021

Ook dit jaar geen Vierdaagsefeesten, maar wat wel? Stichting Vierdaagsefeesten geeft net als vorig jaar toch een beetje kleur aan de derde week van juli (17 t/m 23 juli). Er zijn een aantal feestelijke initiatieven van podia die wel door kunnen gaan, op binnenlocaties of elders in de stad. Hang samen de slingers op, proost, live of niet, op betere tijden!

1. Zevendaags muziekfestival met waterpret

In de Vierdaagsefeestenweek kun je zeven dagen lang, van 14.00 tot 00.00 uur, naar Hubert voor een nieuw festival: Ponton! Samen met Bijsmaak zorgt Hubert ervoor dat de ondergrondse en bovengrondse cultuur samensmelten. In de hal van Hubert mag gedanst worden en zorgen fijne dj's zorgen voor jouw portie reggae, funk, soul en house. En uiteraard wordt Roze Woensdag in stijl gevierd. 

2. Splinter Chabot en Maxime Albertazzi bij Roze Woensdag Jong!

Roze outfits, regenboogvlaggen, dragshows en heel veel vrolijke mensen… ieder jaar staat Nijmegen op haar kop tijdens Roze Woensdag. Tijdens deze speciale dag van de Vierdaagse(feesten) kleurt de hele stad roze. Helaas dit jaar geen wandelaars en feesten, maar om Roze Woensdag Jong kun je niet heen. In Bibliotheek De Marienburg, LUX en op het Mariënburgplein kunnen jongeren feest vieren, shoppen, schrijvers ontmoeten, geïnspireerd raken en nog veel meer. Jongeren zijn tussen 13.00 en 17.00 uur welkom op en rondom het Mariënburgplein. In LUX interviewt de schrijvende performer Naomi Grant auteurs Splinter Chabot en Edward van de Vendel. 

3. Hét Vierdaagsefeestenbiertje proeven op het terras

De sfeer van de Vierdaagsefeesten kun je vanaf zaterdag 17 juli letterlijk proeven op het terras, met het Vierdaagsefeestenbier! De Nijmeegse brouwers Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en Brouwerij de Hemel slaan hiervoor de handen in één en gaan jaarlijks om beurten een limited edition biertje brouwen, alleen verkrijgbaar in de derde week van juli en weet: Nijmegen heeft de grootste terrasdichtheid van Nederland! Kom hef je glas met mij!

4. X Valkhof Festival

Het Valkhof Festival presenteert een Plan X, met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. De concerten vinden plaats in Openluchttheater De Goffert (zonder afstand, met testen voor toegang), Stevenskerk, Doornroosje en Extrapool.

8. Schrijvers in de Stevenskerk

Ook nu zorgt Bibliotheek Gelderland Zuid voor een heerlijk rustpunt op misschien wel de mooiste locatie van Nijmegen. Laat je meevoeren door de indringende verhalen van Manon Uphoff op maandag of maak kennis met de wereld van de poëzie met Ellen Deckwitz op zondag!

Het complete overzicht per dag en links naar de ticketverkoop vind je op www.vierdaagsefeesten.nl. Sommige locaties zijn inmiddels al uitverkocht! Save the date: Vierdaagsefeesten 2022: 16 t/m 22 juli

Dit vind je misschien ook leuk: