6x mooie fietsroutes rondom Nijmegen

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois rondom Nijmegen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Spring op je fiets en geniet van de natuur of fiets langs moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen. Wij geven jou de 6 mooiste fietsroutes van Visit Nijmegen rondom Nijmegen!

Heb je geen fiets? Of ben je op vakantie in Nijmegen? Dan kun je ook een fiets huren

1. Liberation Route Nijmegen

In 1944 werd Nijmegen bevrijd tijdens de 'Market Garden', ook wel de Slag om Nijmegen genoemd. Het doel was om de bruggen over de grote rivieren te veroveren. De Waalbrug, Spoorburg en de brug bij Arnhem waren daarbij van groot belang. Tijdens deze route kom je langs locaties waar je de oorlog kunt herdenken en luisterplekken waar de verhalen worden vertelt over de Liberation.

Liberation route

2. Vierdaagseroute fietsen

Ben je helemaal fan van de Vierdaagse? Dan heb je geluk! Naast dat je deze routes kunt lopen.. zijn het ook hele mooie routes om te fietsen. Kies jouw favoriete dag uit en fiets een rondje!

3. Giro Rijk van Nijmegen

In 2016 kwam de Giro d'Italia, ook wel bekend onder de naam Ronde van Italië, door Nijmegen. De hele stad kleurde roze. En nu? Nu kun je nog deze mooie route fietsen! Visit Nijmegen heeft een knooppunt route van een deel uit de tweede etappe Arnhem-Nijmegen. Dus heb je zin in een uitdaging? Stap de fiets op en ontdek deze pittige route van 52,5 km!

Giro Rijk van Nijmegen

4. E-bike route door Nijmegen

Deze e-bike route is een heerlijke lange route van 62,3 kilometer, waar je de mooie landschap van Nijmegen en omgeving ontdekt. Je fiets door Nijmegen-Oost richting de dijken en uiterwaarden van de Ooijpolder en Millingerwaard. Ook kom je langs verschillende leuke plekjes om uit te rusten zoals Oortjeshekken. 

E-bike route

5. Kunstgeheimen Nijmegen & Millingen aan de Rijn

Met deze route fiets je langs bijzondere kunstobjecten. De kunstobjecten vertellen over overstromingen en hoe de mens zich verbonden voelt met de rivier. Ook gaat de kunst in op gebeurtenissen in de oorlog, zoals het Waalmonument bij de Oversteek. Een leerzame route van Millingen aan de Rijn naar Nijmegen.

Kunstroute

6. Mountainbike routes

Ben je een echte sportieveling? Stap dan de mountainbike op. Heb je nog geen mountainbike ervaring? Géén probleem! De twee mountainbike lussen in Nijmegen zijn zowel voor de beginnende als ervaren mountainbiker erg leuk om te fietsen! 

Mountainbike routes

Dit vind je misschien ook leuk