6x Leuke dingen om te doen voor jongeren in Nijmegen-Noord

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er in welke wijk te doen is? Deze keer geeft jongerenwerker Joanna Allen uit stadsdeel Nijmegen-Noord de tips!

Joanna Allen

De Nijmeegse Joanna begeleidt en ondersteunt initiatieven die jongeren tussen de 10 en 23 jaar bedenken en ontwikkelen. Bijvoorbeeld iets leuks op het gebied van sport, muziek, cultuur of games. Het kan ook een initiatief zijn over social media, drugs en vuurwerk. Jongeren voeren hier altijd zelf de regie uit.

Daarnaast ondersteunt ze samen met haar collega’s Thomas Balvers en Mouad Belgadi jongeren om hun talenten te ontwikkelen. Ook zijn ze er voor hen wanneer ze willen praten over leuke en minder leuke dingen.

Joanna verbindt de verschillenden leefwerelden van de jongeren: school, thuis en straat. Daardoor kun je haar op allerlei plekken in de stad en op social media vinden!
 

Wat is het leukste aan stadsdeel Nijmegen-Noord?

‘’Noord is de nieuwste wijk van Nijmegen met een levendig, eigen en dorps karakter. Er is hier ontzettend veel gebouwd en zoals het er nu uitziet komen er steeds meer mensen, jongeren, faciliteiten en mooie initiatieven bij. Door de groei van dit stadsdeel liggen er veel mogelijkheden om op in te spelen. Denk aan winkels, nieuwe sportruimtes, horeca en openbare ruimtes zoals chill- en sportplekken. Ik vind het oprecht interessant om hier samen met de jongeren over mee te denken!’’, vertelt Joanna.

Ook over Bindkracht10 is Joanna lovend. Naast dat Bindkracht10 zich inzet voor mensen in Nijmegen, vinden ze hun collega’s, vrijwilligers en stagiaires net zo belangrijk. Het is een organisatie die zich met passie inzet voor haar stad Nijmegen.

De tips van Joanna

Tip 1. Bezoek een jongerencentrum

In Oosterhout (’t Nest) en Lent (JC Lent) zijn er jongerencentra voor alle jongeren van 10 tot ongeveer 23 jaar. Hier kun je binnenlopen om te komen chillen, hangen en kletsen. Zin om iets te doen? Je kunt een spel spelen op de PlayStation, potje poolen of pingpongen en er hangt een tv waar je geregeld een goede voetbadstrijd op kunt kijken.

Tip 2. Leer rappen

On the Block is een leuke samenwerking tussen de Lindenberg en Bindkracht10 waarbij je workshops kunt volgen om jezelf te ontwikkelen op het gebied van beats, zang en rap. On the Block vindt wekelijk plaats in het jongerencentrum in Oosterhout en Lent. De jongerencentra worden dan omgebouwd tot een echte studio met microfoons, computers en meer apparatuur. Krijg je al zin om mee te doen? De workshop kun je geheel gratis volgen!

Tip 3. Suppen op de Spiegelwaal

SUP & SURF is een mobiel watersportbedrijf in Nijmegen-Noord. Ze bieden suppen, windsurf en wingfoil lessen aan. Superleuk toch? Joanna heeft dit zelf geregeld gedaan en vindt het echt mooi om hard over het water heen te scheuren. Dus wie weet is het ook wat voor jou!

Tip 4. Skaten in Nijmegen-Noord

Als je van skaten, steppen, BMX’en of skeeleren houdt, dan zit in Lent en Oosterhout goed. In Oosterhout is er zelfs een pumptrack aangelegd, die is zeker een bezoekje waard! Het zijn drukbezochte gratis spots waar je lekker sportief bezig kunt zijn.

Tip 1. Ga naar de bioscoop

Je hebt hem vast wel eens gezien… de grootste bioscoop van Nijmegen: Pathé! Hier draaien dagelijks leuke films waar je samen met je gezin of vrienden naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er nu draait? Kijk dan op www.pathe.nl/bioscoop/nijmegen.

Tip 6. Kom even tot rust

De laatste tip is het meest favoriete plekje van Joanna: De Warmoes. Je kunt hier heerlijk koffiedrinken en taartjes eten. Ook hebben ze een grote groente- en fruittuin waar je van alles kunt plukken en proeven. Leuk en lekker toch? Het is een perfect stukje groen om tot rust te komen midden in de bruisende stad.

Wil je meer weten over de activiteiten in Nijmegen-Noord? Download hier de flyer.

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Meer weten over Joanna? Volg haar op Instagram of neem contact op.

Dit vind je misschien ook leuk