6x platenwinkels in Nijmegen

Muziek luisteren via Spotify is leuk, maar niks topt aan het gevoel van een echte plaat afspelen. Op zoek naar winkels in Nijmegen om jouw collectie te vergroten? Of wil je voor het eerst een plaat halen? Hier doe je dat:

 

1. Waaghals

In de felgroene winkel aan de Achter de Hoofdwacht kijk je je ogen uit: een grote selectie van nieuwe en tweedehandse platen in alle genres. Bij Waaghals werken ze met liefde voor muziek. Hun streven is om niet alleen de muziek te verkopen waar mensen om vragen, maar óók de muziek die zij zelf heel tof vinden. Lees hier het verhaal van mede-eigenaar Paul van Leur.

2. Kroese

Met een uitgebreide collectie aan cd’s en lp’s in alle muziekgenres ben je bij Kroese op de goede plek. Ze zijn al vijftig jaar gespecialiseerd in muziek. Klassieke muziek is daarbij een groot onderdeel van de winkel. Kroese vindt je in de Molenstraat, maar je kunt ook shoppen via de online webshop.

3. Vinylarchief

Ken je die zaak aan de Lange Hezelstraat met gitaar spelende Elvis Presley voor de deur? Dat is Vinylarchief! Zij hebben een grote collectie aan platen, bijna allemaal tweedehands, maar in goede kwaliteit. Nieuwe albums komen elke dag weer binnen en ze betalen een goede prijs voor jouw collectie. Voor de echte verzamelaar hebben zij zeer exclusieve albums. Perfect om de collectie uit te breiden!

4. Obscuur vinyl revolution

Obscuur vinyl revolution is een nieuwe platenzaak in de Hertogstraat in Nijmegen. Ze hebben hart voor muziek en film, dat terug is te zien in de collectie. Hun specialiteit is punk, wave en electropop. Ze hebben een groeiende 60's girl group, rockabilly & rock 'n roll en soundtrack collectie.

5. Marini Records

In PAAK Vinyl Bar zit een afhaalpunt waar jij langs kunt komen om een plaat op te halen. Ze kopen, verkopen en ruilen hier platen. Ze zijn gespecialiseerd in gebruikt vinyl, dus zijn altijd op zoek naar platen. Kom dus gerust langs om platen te verkopen.

6. Make My Day Men

Naast kleding kun je bij Make My Day Men ook platen kopen! Het aanbod platenspelers van het merk Crosley hebben ze al langer. Maar ze bieden ook een uniek aanbod aan van nieuwe en tweedehands platen. Het brengt sfeer aan de winkel en ze zijn blij dat ze de passie voor dit product kunnen delen.

Dit vind je misschien ook leuk...