10x toffe workshops en cursussen volgen in Nijmegen

Ben je op zoek naar een extra hobby? Wil je graag iets nieuws leren? Of wil je met vrienden, familie of collega’s een leuke activiteit ondernemen? Wij geven jou 10 tips voor het volgen van toffe workshops en cursussen in Nijmegen. Of je nu op zoek bent naar iets creatiefs, culinairs of juist sportiefs!

Creatief

1. Bespeel een instument

Voor alle creatievelingen onder ons heeft Nijmegen een breed assortiment aan cursussen en workshops. Bij de Lindenberg verzorgen ze cursussen van theater tot schrijven en van muziek tot visual arts. Heb je altijd al een instrument willen leren bespelen? Volg dan één van de cursussen ‘Les op een instrument’. Het is geschikt voor jong én oud. Er zijn diverse groepscursussen, waarbij je in een klein groepje op jouw niveau aan de slag gaat met een instrument.

2. Meubelmaken van hout

Bij Meubelmakerij Kopshout leer je tijdens een cursus meubelmaken in 16 weken de basisvaardigheden van het meubelmaken. De cursussen worden door ervaren meubelmakers gegeven in een ruime werkplaats in de meubelmakerij, waarbij je gebruik kunt maken van een set professioneel handgereedschap. Heb je het basisprogramma succesvol doorlopen? Dan ga je aan de slag met je eigen ontwerp!

3. Pottenbakken

Wil je liever met kneedbaar materiaal aan de slag? Zet je handen dan in de klei tijdens een pottenbak cursus bij Keramiek atelier Nijmeegs Blauw. 6 middagen of avonden ga je aan de slag op de draaischijven om de pottenbak techniek in de vingers te krijgen en uiteindelijk mooie gebakken kunstwerken mee naar huis te nemen. 

4. Creatief met graffiti

Met je mede-creatievelingen kan je voor een graffiti workshop terecht bij Waalhalla! Je leert alle tips en trics van het graffiti spuiten. Kies jij een plek op de muur of laat je je creativiteit liever los op een grote plaat die je thuis een mooi plekje geeft? 

5. Self made sneakers

Ben jij gek op sneakers en heb jij altijd de droom gehad om je eigen vette sneakers te ontwerpen? Bij Bespoke Sneakers kan het! Zij bieden je een 6-daagse cursus schoenmaken. Je leert alle ins & outs van het schoenmaken, maar ook materiaal- en gereedschapskennis. Aan het einde van de cursus heb je zelf een paar sneakers gemaakt + heb je genoeg kennis om zelf verder te gaan met dit mooie ambacht!

Sportief

6. Schermen

Bij de oudste officiële burgerschermvereniging van Nederland, de 3 Musketiers, ben je aan het juiste adres om de kunst van het schermen te leren. Hun cursus bestaat uit een reeks van 5 proeflessen van een uur, waarin je de basis leert van het schermen. Na de introductiecursus kun je zelf bepalen of schermen jouw sport is en of je hier mee verder wilt. Deze intro cursus is gericht op kinderen vanaf 12 jaar, jongeren en volwassenen. 

7. In stijl dansen

Schud je heupen los tijdens een stijldanscursus bij Danscentrum Vermeulen. Nog weinig ervaring met dansen? Start met een van de basisdansen, zoals de quickstep, engelse wals, cha cha cha, rumba of jive. Van beginner tot vergevorderd, voor de gezelligheid of voor de wedstrijddanser, er is voor ieder wat wils!

Culinair

8. Creatief met chocolade

Ben jij een echte zoetekauw en ben je dol op chocolade? Dan is een workshop bonbons maken op jouw lijf geschreven. Bij Chocobreak, in het centrum van Nijmegen, kun je terecht voor diverse workshops van deze smakelijke ambacht. Liever bij jou thuis creatief aan de slag gaan met chocolade? Ook dat is mogelijk!

9. Ster in de keuken

Bij Kookstudio Spijs leer je de fijne kneepjes van het vak in de keuken. De workshops die ze aanbieden zijn unieke belevingen, waarbij aandacht wordt besteed aan jouw specifieke wensen, wordt gekookt met lokale producten en je kwalitatieve begeleiding krijgt. Samen creëer je gerechten waardoor het water in je mond loopt.

10. Kennis van wijn

Voor iedereen die zijn of haar wijnkennis naar een hoger niveau wil tillen biedt De Wijnles wijncursussen aan bij Wijnbar Lebowski. Je leert waar wijn vandaan komt, hoe het wordt gemaakt, welke bekende wijngebieden er zijn en welke stijlen ze produceren. Ook het proeven komt aan bod, met maar liefst 8 tot 10 wijnen per avond leer je zo de verschillende stijlen van elkaar te onderscheiden maar ook wat jouw persoonlijke smaak is!

Benieuwd welke sporten Nijmegen te bieden heeft? Bekijk dan hier de bijzondere sporten in Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...