7x Nijmeegse podia met theater, dans, cabaret en meer

Nijmegen is de stad voor podia. Cabaret, theater, kleinkunst, dans... Het podium wordt al decennia op de meest creatieve manieren gebruikt. Op de oude en nieuwe planken in Nijmegen staat wekelijks een bonte verzameling van mensen om voor jou een breed scala aan spetterende shows neer te zetten!

1. De Vereeniging en de Stadsschouwburg

Nijmegen kent verschillende theaters waar de mooiste, grappigste en leukste voorstellingen worden neergezet, maar de meest bekende zijn toch wel Concertgebouw De Vereeniging en de Stadsschouwburg. Concertgebouw De Vereeniging staat bekend om de uitstekende akoestiek. Wil je voor een voorstelling een hapje eten? Dan kan dat in het vernieuwde Grand Café Restaurant van De Vereeniging. De Stadsschouwburg van Nijmegen behoort tot de grotere theaters in Nederland, met ruim 100.000 bezoekers per jaar! 

2. Theaterschip De Zeester

Een andere hele bijzondere locatie is het varende podium Theaterschip De Zeester. De Zeester is een antieke boot: een typisch Gronings potje met een echte kosterkont. De Zeester biedt kleinkunst, theater en muziek in een intieme sfeer, pal onder de Waalbrug. 

3. Vasim Familietheater

De Vasim heet niet voor niks een cultuurspinnerij, want hier beleef je alle soorten cultuur. Zo ook theater! Het Vasim Familietheater speelt iedere derde zondag van de maand, voor kinderen van 3 t/m 103 jaar oud. Wil je reserveren? Mail da naar vasimfamilietheater@gmail.com.

4. Theater Het Badhuis

Het Rijksmoument Theater Het Badhuis aan de Daalseweg 262 was vroeger een echt badhuis. Het Badhuis aan de Daalseweg werd in 1927 door de gemeente Nijmegen gebouwd. Bezoekers konden kiezen uit acht badkuipen en zeventien douches. In 1985 was de tijd van buitenshuis baden voorbij. Vanaf 1988 bood Het Badhuis onderdak aan jeugdtheater Teneeter. Sinds 2002 is Het Badhuis de thuisbasis van Theatergroep Kwatta. Kwatta is een avontuurlijk jeugdtheatergezelschap dat met beide benen in de wereld staat. Kwatta maakt toegankelijk én eigenzinnig jeugdtheater voor kinderen in binnen- en buitenland en voor iedereen die het lef heeft om met verbazing om zich heen te kijken. Kwatta verbindt en maakt los.

5. Theater Vier

Theater VIER faciliteert en produceert voorstellingen. Ze verbinden zich met makers, acteurs, podiumartiesten en kunstenaars en maken dan samen bijzondere producties voor een breed publiek. De zaal is intiem en spannend, geschikt voor uiteenlopend theater.

6. LUX

De meeste mensen kennen LUX als bioscoop, wat ook zeker een groot onderdeel is van het arthouse. Het grootste arthouse van Nederland heeft echter ook een uitgebreid programma met onder meer theater- en dansvoorstellingen. Het programma van LUX is eigenzinnig, spraakmakend en inspirerend.

7. De Lindenberg

De Lindenberg is het Huis voor de Kunsten in Nijmegen. Bezoek er een van de vele voorstellingen op het gebied van cabaret, toneel, jeugdtheater, theaterconcerten en jazz & improvisatiemuziek. De Lindenberg biedt meer dan 500 cursussen in kunst aan voor jong en oud. Het is dé plek waar professionals, amateurs, cursisten en publiek elkaar ontmoeten in een cultureel en kunstzinnig nest! Zin in een borrel of een hapje te eten? Bezoek dan het trendy theatercafé No23. Loop ook eens binnen in het Expo-Podium, waar beeldend kunstenaars van binnen en buiten de Lindenberg exposeren.

Bekijk hier het programma van de Nijmeegse podia

Dit vind je misschien ook leuk