10x Instagram hotspots in Nijmegen

De oude stad Nijmegen zit vol mooie plekken om foto’s te maken. Op Instagram zijn dan ook tal mooie geschoten plaatjes te zien. Kijk bijvoorbeeld eens onder de hashtag #nijmegen of op @into_nijmegen. Heb je zin om zelf op pad te gaan en toffe Instagram foto’s te maken? Lees dan snel onze tips:

1. Stevenskerk

De Stevenskerk is een bijzondere locatie waar je mooie Instagram foto’s kunt maken. Dit is de oudste en grootste kerk van Nijmegen. Op deze plek heb je een coole doorkijk én kun je zelfs poseren op de trap. De Stevenskerk ligt midden in het centrum van Nijmegen, ideaal als je vanuit een andere stad komt. Ook ligt in de buurt de Grote Markt, hier kun je jezelf trakteren op een lekkere lunch – nadat je de perfecte foto hebt geschoten.

 

2. St. Stevenskerkhof

Het St. Stevenskerkhof is een plein rondom de Stevenskerk in de wijk Benedenstad. Hier zijn knusse woningen en schattige winkeltjes en die winkeltjes zorgen voor een supermooi plaatje.

3. Lindenberghaven

De Lindenberghaven is een passantenhaven en ligt aan de Waal bij de Waalbrug. De haven zorgt voor een kleurrijke achtergrond met mooie bootjes. In de zomer hangen er lampjes en is hier de Kaaij van Opoe Sientje. ’s Avonds kun je hier dan sfeervolle foto’s maken, ook leuk voor in je story! Ga ook eens op de Waalbrug staan en maak vanaf daar een foto, dat ziet er sowieso gezellig uit! Het is overigens dichtbij het Besiendershuis en de Ooijpolder, deze zijn hierna uitgelicht. Zo pak je snel meerdere locaties in een keer!

4. Het Besiendershuis

Het Besiendershuis is een historisch gebouw uit de 16e eeuw met een bijzonder verhaal. Het huis kijkt al bijna 500 jaar uit op de Waal en heeft veel overleefd. Het is dus zeker de moeite waard om hier langs te gaan voor een foto. Over dit huis wordt door vroegere bewoners gezegd dat het er spookt. Een grimmig kantje heeft het dus. Maar voor de liefhebber die daar van houdt is dat alleen maar een voordeel. 

 

5. Ooijpolder

Staat jouw Instagram vol met natuurfoto's? In Nijmegen schiet je natuurplaatjes in de Ooijpolder. Met meer dan 2.000 hectare zijn er genoeg opties. Je kunt je foto op het strand maken of op de wandelpaden langs de bloemen. Om hier te komen wandel je over de wandelbrug: de Ooypoort.

6. Vasim

Vasim is dé graffiti hotspot in Nijmegen waar je hele vette foto’s kunt maken. De Vasim is een voormalig fabrieksgebouw en ligt aan de Winselingseweg. Het wordt nu gebruikt als werkplaats voor kunstenaars en culturele ondernemers. Tip: dichtbij de Vasim ligt het Honigcomplex, hier kun je ook industriële foto’s maken.

7. Spiegelwaal

De Spiegelwaal is een nevengeul van ongeveer 4 kilometer in de Waal ter hoogte van Nijmegen. Deze geul werd tussen 2013 en 2015 aangelegd. Je hebt hier verschillende bruggen ideaal voor een mooi plaatje, zoals de verlengde Waalbrug, de Oversteek, de verkeersbrug Lent – Stadseiland en de voet- en fietsbrug Lent – Stadseiland. Geen zin om te wandelen? Je hebt hier ook fietsroutes – dat scheelt een aantal kilometers lopen.

8. Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark is een park in het centrum van Nijmegen dat is geopend in 1882. In het park liggen drie oude waltorens: De Kruittoren, St. Jacobstoren en De Roomse Voet. Maak een foto aan het water, op de St. Jacobstoren of in het gras. Één ding is zeker: je krijgt een prachtige Instagram foto.

9. Hunnerpark

Het Hunnerpark is een park in de wijk Hunnerberg en ligt aan de rand van het stadscentrum van Nijmegen. Het park werd tussen 1876 en 1884 gecreëerd toen de stadsmuren in Nijmegen werden afgebroken. Het ligt bij de Waalbrug en in de buurt van de Lindenberghaven. In het Hunnerpark heb je een voetbrug, hieronder kun je een sprookjesachtige foto maken. Of ga bij de bloemen staan als je een kleurrijke feed hebt.

10. Skyline Nijmegen

Misschien wel één van de meest herkenbare plaatjes van Nijmegen: de skyline. De Waal maakt dit ontzettend mooie plaatje waar. De St. Stevenskerk is van een afstand zeer goed te herkennen en je kunt ook de Waalbrug meepakken op de foto. ’s Avonds zorgt de skyline voor een sfeervol beeld. Dan zie je alle lichten uit de stad weerkaatsen op het water. Dit plaatje is in ieder geval zeker niet te missen in je fotocollectie van Nijmegen. Dus pak je camera of mobiel en ga op stap!

Dit vind je misschien ook leuk...