Stadsboom en Trash’ure Taarten winnen Nijmeegse Innovatie Awards

De gemeente Nijmegen heeft dinsdagavond 4 oktober de Innovatie Awards 2022 uitgereikt. Stadsboom en Trash’ure Taarten kregen ieder €5000,- om te investeren in hun bedrijf. Zij werden gekozen als ondernemers met de grootste social impact, het hebben van een positieve impact op de samenleving met een product, dienst of manier van werken. Stadsboom won ook nog eens de publieksprijs van €2.500. 

Wethouder Economie, John Brom: “We hebben in Nijmegen erg bijzondere bedrijven. Met de Innovatie Awards worden deze bedrijven zichtbaar en kunnen ze ook andere ondernemers inspireren.”

Winnaar categorie tot 20 medewerkers

Trash’ure Taarten won de Innovatie Award voor bedrijven met minder dan 20 medewerkers. Thrash’ure taarten bakt taarten van producten die anders worden weggegooid, op deze manier gaan ze voedselverspilling tegen. Thrash’ure Taarten geeft daarnaast vluchtelingen en statushouders een kans om weer aan de slag te gaan en het vak van bakker te leren. De jury vond met name de impact die Trash’ure Taarten heeft op het leven van de vluchtelingen erg indrukwekkend. Jeanne van Ittersum van Trash’ure Taarten kreeg groot applaus van het publiek toen zij bekendmaakte dat zij twee keer €1000,-wilde schenken aan haar ‘concullega’s’ in de wedstrijd: Gelukkige Groentes en FAIR Coffins.

Winnaar categorie vanaf 20 medewerkers

Stadsboom won de Innovatie Award voor bedrijven vanaf 20 medewerkers. Stadsboom maakt van Nijmeegse bomen producten zoals tafels, borrelplanken en stoelen. Bij Stadsboom werken veel jongeren die door omstandigheden ergens anders niet aan het werk komen. Zij krijgen bij Stadsboom een leer-werktraject aangeboden waarbij ze actief worden gecoacht op vakmanschap maar ook op sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. De jury was onder de indruk van de passie en gedrevenheid waarmee Stadsboom jongeren helpt.
Ook de andere bedrijven die meededen in deze categorie, MuZIEum en Orikami, kregen veel waardering van de jury.

Winnaar Publieksprijs

De Nijmeegse Innovatie Awards werden uitgereikt tijdens een grote netwerk- en inspiratieavond van de gemeente Nijmegen in het Van der Valk hotel in Nijmegen-Lent. Het aanwezige publiek, voornamelijk ondernemers, mochten stemmen voor de publieksprijs. De grote winnaar bleek Stadsboom. “We zijn heel erg blij met de waardering en de prijs”, zegt Jarno Wilbers van Stadsboom. “Het geld gaat goed besteed worden.”
 

Dit vind je misschien ook leuk...