Interview met De Basis Residents: Studio Linksvoor

| Amy Ruiters

Levensgenieters en dansfanaten kunnen vanaf 14 mei weer terecht in de Achtertuin van Nijmegen, net buiten centrum Nijmegen bij het Honigcomplex. Deze biergarten, met drank & dinerkaart en een podium om op te dansen, wordt gerund door Studio Linksvoor. Zowel de organisatie als de horecagelegenheid startte midden in de coronatijd, weliswaar in aangepaste vorm. Ondertussen is het voor veel Nijmegenaren dé place-to-be. Studio Linksvoor doet echter nog veel meer voor Nijmegen. In een interview met mede-oprichter en creatief directeur Brent Rozendaal maken we kennis met deze onderneming.

Krachten gebundeld

Studio Linksvoor is een overkoepelend bedrijf die opgericht werd tijdens de corona-pandemie om de evenementen en bedrijven, die o.a. Brent Rozendaal en collega’s zelf ontwikkelden, op een nieuwe manier aan te sturen en te organiseren. “We werken altijd met heel veel losse bedrijven en ZZP’ers. Deze hebben we nu allemaal samengevoegd en kunnen we centraal aansturen. Dit was ook een oplossing voor ons personeel tijdens de pandemie, omdat we ze zo bij verschillende lopende bedrijven kunnen inzetten,” legt Brent aan ons uit. “Bovendien hebben we door dingen te bundelen meer slagkracht en leermogelijkheden en bouwen we samen aan een groter geheel.”


© Judith Linders photography


Van alle markten thuis

Studio Linksvoor houdt zich bezig met festivals en evenementen in brede zin: van Drift en Smaakmarkt Labyrinth tot Mout Bierfestival en De Achtertuin. Bovendien is de organisatie ook verbonden aan De Basis. “Wij hebben allemaal een sterke relatie met Doornroosje. Hier begonnen we met een klein feestje dat uiteindelijk leidde tot uitverkochte festivals.” Brent en de organisatie zijn altijd nauw betrokken geweest bij Doornroosje en De Basis. “We zijn echt opgevoed in Roosje. Onze organisatie (Drift) heeft er kunnen groeien. We kwamen er ook als bezoekers veel. Roosje stond aan de basis van wat we nu doen. Mooi dat het nu letterlijk De Basis heet.” In de zoektocht naar een nieuw onderkomen voor het kantoor kwam Studio Linksvoor dan ook al snel op deze vertrouwde plek terecht.  

Ambities

Tijdens het interview was het enthousiasme voor deze branche bijna tastbaar in het gesprek. Met een visie om mensen blij te maken en als bedrijf te groeien vertelt Brent trots over zijn ambitie om te blijven verbeteren. “De dingen die we doen, zijn we vanuit passie gaan doen. Om samen te groeien en elkaar te versterken, en te leren van elkaar. We willen zorgen dat we de dingen die we doen, beter gaan doen. En daar natuurlijk zoveel mogelijk mensen blij mee maken.”

Biergarten met podium

De hele zomer worden er weer evenementen georganiseerd door de studio, met als eerstvolgende de opening van De Achtertuin – dit jaar een klein stukje opgeschoven en nog groter dan voorheen. Het wordt opener, zonder hekken of entree, maar meer een “biergarten met een podium functie.” Je kan elk moment van de dag lekker aan komen waaien in deze proeftuin met een open karakter. Iedere dag heeft ook een eigen kleurtje, met een complementair programma voor het weekend. Vrijdag de borrel, zaterdag dansen, zondag iets meer chillen en de donderdag is iedere keer een verrassing.
 

Studio Linksvoor kijkt er naar uit om gasten te mogen ontvangen bij de opening op 14 mei a.s. Wil jij erbij zijn? Kijk voor meer informatie op Instagram of de website.

 

Fotograaf: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk...