Ga naar het gezellige Bottendaal

Bottendaal is een gezellige wijk in stadsdeel Nijmegen-Oost. Het is er knus met veel cafés en restaurants waar heerlijk geborreld wordt. Als je Nijmegen al wat langer kent of er woont, dan weet je: deze wijk mag je niet missen!

Waar ligt Bottendaal?

Bottendaal ligt vlak naast het centrum en ten oosten van de spoorlijn Nijmegen richting Venlo. Daarnaast zijn de campusbaan, Vondelstraat, Docter Jan Berendsstraat, deels Stijn Buysstraat en Van Oldenbarneveltstraat de buitenste straten van Bottendaal. Zo weet je precies wat bij deze wijk hoort. Let wel op: de St. Annastraat hoort bij Galgenveld.

Collectie	Fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen
Auteursrecht	CC-BY-SA
Auteursrechthouder	Regionaal Archief

Kom borrelen

Als je op zoek bent naar een avond vol met gezelligheid, speciaalbiertjes en fijne wijnen, ga dan naar Bottendaal. Er zijn veel cafés die jouw wens in vervulling laten gaan. Café Maxim is een gezellige buurtkroeg op de hoek van Burghardt van Den Berghstraat. Als het zonnetje schijnt is dit een geliefde plek. Ook de Kluizenaar schuin tegenover Café Maxim is een speciaal biercafé.

Zin in lunch of diner?

Wandel een rondje door Bottendaal en je vind niet alleen cafés maar ook genoeg eettentjes zoals Lokaal de Ruyter, Eetcafé Goed Volk, Frappant, Renato's Pizzaria en Café We Gaan Beginnen & Eetcafé Wij Ook!

Stukje historie

Titus Brandsma Gedachteniskerk

Verscholen achter grote poorten aan het Keizer Karel Plein vind je de Titus Brandsma Gedachteniskerk. Voorheen werd deze kerk De St. Josefkerk genoemd en is voltooid in 1909. Het is een rijksmonument, die je zeker niet wil missen.

Thiemeloods

De Thiemeloods in Bottendaal is een van de weinige industriële loodsen die Bottendaal eraan herinnert dat hier veel productiebedrijven zaten. Nu kan je er zalen huren en bieden ze een gevuld programma aan! Ook het Thiemepark tegenover de Thiemeloods laat het originele terreinhekwerk zien van een voormalig drukkerij. Nu zorgt het Thiemepark voor een stukje groen in deze volgebouwde wijk. Als de zon begint te schijnen voelt het Thiemepark als de achtertuin van vele inwoners.

Paraplufabrieken

Op Van Oldenbarneveltstraat 63a waren lang de wereldwijd gerenommeerde Dickmann’s Paraplufabrieken gevestigd. De fabriek en daarbij behorende woning werden in 1984 gekraakt, in 1995 gekocht door de krakers en vanaf toen geëxploiteerd als woningen en werkplaatsen. Nu vind je er allerlei winkeltjes en horeca. Ook is er een kunstenaarscentrum met expositieruimte gevestigd: Platform POST (voorheen: Expoplu).

Benieuwd naar Bottendaal? Wandel een ommetje door deze leuke wijk!

Ontmoet de Nijmeegse ondernemers