Kom naar de groene wijk Goffert

In stadsdeel Nijmegen-Midden ligt de Nijmeegse wijk Goffert. Met het Goffertpark en Goffertstadion (N.E.C.) kan Goffert je niet ontgaan. Het is een wijk met gezellige activiteiten voor kinderen, veel groen en mooie concerten in de zomer.

Op pad met de kids

Kom samen met de kids zwemmen in het bad van Openluchtbad de Goffert. Spring van de springplanken, spetter in het peuterbad of ga zonnen op de grote ligweide. Ook in het Gofferpark hebben de kinderen genoeg speelruimte om lekker te rennen, fietsen en voetballen. Of ga aan rand van het park diertjes kijken bij de Kinderboerderij de Goffert. En wist je al dat Stadspark de Goffert is vernoemd naar de kinderboerderij? Leuk he.

Bewonder het Goffertpark

In het Goffertpark kun je heerlijk vertoeven! Ga wandelen, sporten, relaxen of de hond uit laten in het park. En als je er dan toch bent... spot dan ook meteen de vliegende juweeltjes.

De grote speelweide in het park wordt ook gebruikt voor evenementen zoals Het Nest Festival en Fortarock. Daarnaast hebben allerlei bekende bands en artiesten hier opgetreden zoals: Robbie Williams, Guns N' Roses, The Rolling Stones en Tina Turner. Niet alleen de speelweide maar ook Openluchttheater de Goffert heeft in de zomer een leuk programma. Beleef hier kunst, cultuur of muziek tussen het groen. 

Wil je meer ontdekken? Met het ommetje Goffert loop en zie je de mooiste plekjes van het park!

Bezoek het Goffertstadion

In 1939 werd de Goffert geopend, in de volksmond ook wel De Bloedkuul genoemd. De Goffert en N.E.C. zijn nu twee onlosmakelijk verbonden begrippen, maar dat is niet altijd zo geweest. Op het begin heeft N.E.C. het aanbod om in het stadion te voetballen afgeslagen. Maar doordat hun eigen terrein in de Tweede Wereldoorlog volledig werd verwoest, kwamen ze hier toch terecht.

N.E.C. heeft ook een groep trouwe fans, die altijd plaatsnemen in het sfeervak. Juichen, klappen en zingen daar staat het sfeervak om bekend. Toch is voor veel N.E.C.-fans 18 december in 2008 de mooiste voetbaldag van hun leven. Waarom? Je leest het hier.

 

Hapje eten?

In de wijk Goffert zijn een paar eet- en lunchtentjes. Kom samen proeven en delen van Aziatisch geïnspireerde gerechtjes bij Mister Panda of schuif aan bij Meneer Vos voor een heerlijke lunch.

Boek er een overnachting bij

Heb je zin om met je helemaal tot rust te komen? Ga naar Sanadome Hotel & Spa. Slaap in een van hun luxe 4-sterren hotelkamer en maak gebruik van de thermenfaciliteiten. Met hun kruidenwhirlpools, warm waterbaden en stoomkamers relax je helemaal uit. Daarnaast heeft Sanadome 4 culinaire restaurants met ieder een eigen uitstraling, ambiance en menukaart. 

 

 

Ontmoet de Nijmeegse ondernemers