Wat te doen tijdens Sinterklaas in Nijmegen?

Sinterklaas en zijn pieten zijn gelukkig goed aangekomen in Nijmegen! Ze moeten wel naar heel veel Nijmeegse huizen toe, wat zorgt voor topdrukte. Gelukkig heeft Sint tips gegeven wat je allemaal kunt doen als hij in Nijmegen verblijft en hoe je alles in huis haalt voor pakjesavond!

1. Bezoek het Huis van Sinterklaas

Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Sinterklaas is weer met zijn stoomboot naar het koude Nederland gekomen! Samen met zijn Pieten verblijft Sinterklaas vanaf woensdag 17 november tot en met zaterdag 4 december in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen.

2. Haal je pietendiploma

Op verschillende locaties in Nijmegen is van alles te beleven. De pietenboekjes zijn te verkrijgen bij de lokale ondernemers in de binnenstad. Hierin staan leuke opdrachten zoals een letterzoekactie in de Hertogstraat, pannenkoeken versieren in 't Hoogstraatje en ga op zoek naar een gedicht in de bieb.

Met het boekje kun je stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad. Als alle opdrachten zijn volbracht zal Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas zijn handtekening zetten en ontvang jij je pietendiploma!

 

3. Ga naar het Pepernotencirus

Het Pepernotencircus is een jaarlijks terugkerend Sinterklaasspektakel voor kinderen vanaf 4 jaar in de Lindenberg. Een spannend avontuur met dans, circus, theater en muziek van jonge cursisten van de Lindenberg.

4. Koop heerlijke pepernoten

Voordat de Sint weer in Nijmegen is liggen de schappen al vol met pepernoten. Je hebt ze in allerlei soorten: caramel zeezout, puur of unicorn pepernoten. Welke heb jij het liefst? Ga naar Van Delft Pepernotenfabriek en kies de lekkerste uit! 

 

 

5. Ga naar het Stek's Sinterklaasfeest

Op zondag 21 november zal er een Sinterklaas feest gehouden worden bij Strandbar Stek. De grootse, verwarmde, overdekte zandbak van Nijmegen. De gehele middag zal in het teken staan van zingen, dansen, springen en knutselen en natuurlijk krijg je hoogbezoek van Sinterklaas en Muziekpiet.

Meer informatie

6. Scoor cadeautjes

Lieve Sinterklaas, of je nu op zoek bent naar knuffels, spellen, boeken of barbies... In Nijmegen vind je het vast en zeker in een van onze speelgoedwinkels! Ontdek waar je het beste kunt slagen, zodat 'Sint niet meer hoeft te denken, wat hij jou toch moet schenken'. Bekijk hier onze 7 tips.

7. Snoep van de chocoladeletters

Sinterklaasavond is niks zonder een heerlijke chocoladeletter. Nijmegen barst van de chocoladewinkels en daar wordt niet alleen Sint, maar ook jij hartstikke blij van! Van Art-letters tot letters in allerlei soorten en maten, hier in Nijmegen wordt heel veel lekkers gemaakt. Wij tippen je de lekkerste plekjes!

5x chocolade kopen

8. Ga naar de bioscoop

Heb je de Grote Sinterklaasfilm al gezien? Er gebeuren zoals elk jaar weer spannende de dingen, die je niet wilt missen! Of ga naar De Club van Sinterklaas en het vergeten pietje! De films zijn te zien in Pathé en Vue. Wil je alvast in de stemming komen? Kijk hieronder de trailer van de Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje!

9. Haal knutselspullen in huis

Van een mooi versierd verlanglijstje, zelfgemaakte schoenen of stoomboten. Je kunt past echt mooie creaties maken, als je alle spullen ervoor in huis hebt. Ga eens langs bij Pipoos of De Regenboog. Ook kun je bij hen online shoppen!

10. Knutsel een surprise 

Sinterklaasavond staat ook in het teken van suprises met sinterklaasgedichtjes. Bij tip 10 staan de knutselwinkels waar je dé beste items kunt halen in hun winkel of webshop.

Dit vind je misschien ook leuk