Wat kun je wél doen met Sinterklaas?

Sinterklaas en zijn pieten krijgen het extra druk dit jaar. Ze moeten naar zoveel Nijmeegse huizen toe, want het kan niet met z'n alle thuis gevierd worden. Gelukkig heeft Sint tips gegeven wat je wél kunt doen en hoe je toch alles in huis haalt voor pakjesavond!

1. Plan je bezoek

Sint snapt dat je graag alle sinterklaasinkopen doet in de binnenstad. Maar wacht niet tot de laatste dagen, want juist dan is het top drukte! Sint wilt dat graag voorkomen en geeft een tip: bedenk nu wat je wilt halen en ga op pad als het rustig is

2. Koop heerlijke pepernoten

Voordat de Sint weer in Nijmegen is liggen de schappen al vol met pepernoten. Je hebt ze in allerlei soorten: caramel zeezout, puur of unicorn pepernoten. Welke heb jij het liefst? Ga naar Van Delft Pepernotenfabriek en kies de lekkerste uit! 

 

3. Ga naar de Sint Expo

Bewonder in de etalage van de speelgoedwinkel De Regenboog de expositie ‘Sint  EXPO’! De jonge kunstenaars van 7 t/m 11 jaar zijn cursisten van de teken- en schildergroep bij de Lindenberg. Zij hadden de opdracht gekregen om een silhouettekening te maken met als thema het Sinterklaasfeest. Sint is heel trots op alle kunstewerken!

4. Snoep van de chocoladeletters

Sinterklaasavond is niks zonder een heerlijke chocoladeletter. Nijmegen barst van de chocoladewinkels en daar wordt niet alleen Sint, maar ook jij hartstikke blij van! Van Art-letters tot letters in allerlei soorten en maten, hier in Nijmegen wordt heel veel lekkers gemaakt. Wij tippen je de lekkerste plekjes!

5x chocolade kopen

5. Haal knutselspullen in huis

Van een mooi versierd verlanglijstje, zelfgemaakte schoenen of stoomboten. Je kunt past echt mooie creaties maken, als je alle spullen ervoor in huis hebt. Ga eens langs bij Pipoos of De Regenboog. Ook kun je bij hen online shoppen!

6. Knutsel een surprise 

Sinterklaasavond staat ook in het teken van suprises met sinterklaasgedichtjes. Bij tip 4 staan de knutselwinkels waar je dé beste items kunt halen in hun winkel of webshop. Geen zin om te knutselen of (online)shoppen? Dan heeft Marloes van nijmeegslopertje.nl voor jou de uitkomst: een Sinterklaas surprise pakket met producten van (in ieder geval) 4 verschillende ondernemers. Ieder pakket is anders wat de verrassing extra leuk maakt.

7. Scoor cadeautjes

Aangezien Sint en zijn pieten het dit jaar zo druk hebben, kunnen ze af en toe wel wat hulp gebruiken. Wil je ook helpen met cadeautjes inslaan? Kijk dan eens bij de 5 tips waar je de beste (Nijmeegse) cadeaus koopt voor kinderen.

8. Haal je pietendiploma

Op verschillende locaties in Nijmegen is van alles te beleven. Het pietenboekje is te verkrijgen bij de lokale ondernemers in de binnenstad, of download hier het pietenboekje. Hierin staan leuke opdrachten zoals een letterzoekactie en een kleurplatenactie. Met het boekje moet je stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad, bekijk hier de route.

Intocht

9. Ga naar de bioscoop

Heb je de Grote Sinterklaasfilm al gezien? Er gebeuren zoals elk jaar weer spannende de dingen, die je niet wilt missen! Of ga naar De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest! De films zijn te zien in Pathé en Vue. Wil je alvast in de stemming komen? Kijk hieronder de trailer van het Grote Pietenfeest!

10. Bekijk Sint live op Facebook

Normaal bezoekt de Sint ook Lent (Nijmegen Noord), maar helaas ging ook dat ontvangst niet door. Gelukkig heeft Sinterklaas iets anders leuks bedacht: het thuisblijfboekje. Hierin staan allemaal leuke opdrachten voor de kinderen in Lent. Zo kunnen we toch leuke dingen doen, op een veilige manier. Bovendien kunnen de kinderen hun opdrachten via Facebook Sinterklaas Lent sturen aan de Sint. Iedere woensdagavond om 18:30h vertelt Sinterklaas dan live op Facebook wat hij heeft gekregen en wat hij ervan vindt.

Dit vind je misschien ook leuk