Wat te doen tijdens Sinterklaas in Nijmegen?

Sinterklaas is weer in het land! Terwijl de Sint en zijn pieten druk bezig zijn met het bezorgen van de cadeautjes voor alle kinderen in Nijmegen, kun jij genieten van de leukste activiteiten. Bekijk hier wat je allemaal kunt doen in Nijmegen tijdens Sinterklaas.

1. Bezoek het Huis van Sinterklaas

Kom jij hoi zeggen tegen de Sint? Bezoek Sinterklaas in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark op 19, 20, 26 of 27 november en beleef allemaal leuke activiteiten met Sint en zijn Pieten. Alle activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig! Tussen 10.00 en 17.00 uur kun jij een bezoekje brengen in Het Huis van Sinterklaas.

2. Ga naar het Pepernotencirus

Zaterdag 3 en zondag 4 december staat de Lindenberg weer op z’n kop met het Pepernotencircus! In Sint en de ‘vlugge vloggers’ willen twee vloggende zusjes dolgraag heel snel populair worden. En daar hebben ze volgers voor nodig! Sint heeft er al heel wat; zou het hen lukken via een slim plannetje deze te krijgen? Het Pepernotencircus is een jaarlijks terugkerend Sinterklaasspektakel voor en door kinderen vanaf 4 jaar. Een spannend avontuur met dans, circus, theater en muziek van jonge cursisten van De Lindenberg.

3. Koop heerlijke pepernoten

Voordat de Sint weer in Nijmegen is liggen de schappen al vol met pepernoten. Je hebt ze in allerlei soorten: caramel zeezout, puur of unicorn pepernoten. Welke heb jij het liefst? Ga naar Van Delft Pepernotenfabriek en kies de lekkerste uit! 

4. Sinterklaasworkshop 

Houd jij ook zo van Sinterklaas lekkernijen? Kom in de sinterklaasstemming met een toffe Sinterklaasworkshop van Kids and Cooking Nijmegen! Kinderen gaan als echte bakpieten diverse lekkernijen maken op 23 november vanaf 15:00 uur. De leeftijdsgroep is 6 t/m 10 jaar oud. Je kind kan zich individueel of met vriendjes inschrijven. Kijk voor meer informatie hier.

5. Scoor cadeautjes

Lieve Sinterklaas, of je nu op zoek bent naar knuffels, spellen, boeken of barbies... In Nijmegen vind je het vast en zeker in een van onze speelgoedwinkels! Ontdek waar je het beste kunt slagen, zodat 'Sint niet meer hoeft te denken, wat hij jou toch moet schenken'. Bekijk hier onze 7 tips.

6. Snoep van de chocoladeletters

Sinterklaasavond is niks zonder een heerlijke chocoladeletter. Nijmegen barst van de chocoladewinkels en daar wordt niet alleen Sint, maar ook jij hartstikke blij van! Van Art-letters tot letters in allerlei soorten en maten, hier in Nijmegen wordt heel veel lekkers gemaakt. Bekijk hier waar je de lekkerste chocolade kunt kopen in Nijmegen. 

7. Sinterklaasweekend bij Pathé

Heb jij de nieuwe Sinterklaasfilm al gezien? Ga lekker naar de bios om De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis te zien. Of kom er op 26 of 27 november achter of Pietje Fernando de Sintmagie weer terug kan vinden in De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok bij Pathé!

 

Ben jij zó enthousiast om Sinterklaas te zien en vind je het moeilijk om stil te blijven zitten tijdens de voorstelling? Dan is de interactieve liveshow Sinterklaas en de Magische Mijter misschien meer iets voor jou.

8. Haal knutselspullen in huis

Sinterklaasavond staat ook in het teken van suprises met sinterklaasgedichtjes. Van een mooi versierd verlanglijstje, zelfgemaakte schoenen of stoomboten. Je kunt past echt mooie creaties maken, als je alle spullen ervoor in huis hebt. Ga eens langs bij Pipoos of De Regenboog. Ook kun je bij hen online shoppen!

9. Sinterklaasvoorstelling Troef

Kom op 20 november naar de leuke Sinterklaasvoorstelling Troef. De kids gaan op onderzoek uit waar de verlanglijstjes van de bewoners van ‘De Liedjesflat’ zijn gebleven. Ze bellen aan bij alle deuren en achter iedere deur zit een bewoner met een eigen verhaal. Benieuwd of de kids de verlanglijstjes gaan terugvinden samen met Sinterklaas? Ontdek het tijdens deze leuke voorstelling! De voorstelling is leuk voor kids vanaf 3 jaar.

Dit vind je misschien ook leuk