Dé biebtips voor mei

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in de schijnwerpers, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten en jezelf of je kind(eren) te ontwikkelen.

1. Vrijheidsmaaltijden op 5 mei

In Nederland kunnen we vieren dat we in vrijheid leven, maar vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Dat blijkt des te meer in deze roerige tijd. Daarom gaan we op 5 mei in heel Nederland met elkaar aan tafel. Om verhalen te delen en samen vrijheid te vieren. In het Vrijheidsmuseum in Groesbeek is er om 11.45 uur een Vrijheidslunch. Hier schuiven burgemeester Slinkman en kleinkunstenaar en muzikant Teun van Laake ook aan. Deze maaltijd is speciaal gericht op kinderen vanaf 7 jaar en hun (groot)ouders of verzorgers. Om 13.00 uur kunnen buurtgenoten in Wijkatelier Lindenholt, onder het genot van een gratis Vrijheidsmaaltijd met Vrijheidssoep, kijken en luisteren naar verschillende optredens. Tot slot is er van 18.00 tot 20.30 uur een Vrijheidsmaaltijd in de Stevenskerk met sprekers Qader Shafi en wethouder Cilia Daemen, vertellingen van Victor Vroomkoning, Denise Moura en David Estrada en muziek van Het Vrije Koor. 

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.
 
Boekentip!

Geen plaats voor steen - Verhalen en gedichten uit landen in oorlog

De beste teksten uit Wintertuins Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers. Zes nieuwkomers hebben zes weken lang hun eigen teksten op papier gezet in Bibliotheek Mariënburg. De teksten zijn geschreven door Faith Taskesen, Ghiath Ghanem, Nazir Shikh Ahmad, Raafat Monther, TaerHudafa en Tedros Solomon.

2. Novio Magica Lite

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar is fantasyfestival Novio Magica op maandag 20 mei terug in de Stevenskerk. Op Tweede Pinksterdag draait het allemaal om makers die magie uit hun hoofd en handen toveren. Er zijn fantasyschrijvers, een boekenpanel met boekentips, shops, een cosplay catwalk en nog veel meer! De opening wordt verzorgd door sciencefiction-schrijver Roderick Leeuwenhart, met een preek vanaf de kansel. 

 

Boekentip!

Sterrenlichaam – Roderick Leeuwenhart

In een toekomst waarin Japan het zonnestelsel heeft gekoloniseerd, reist een mijnwerkersteam door de ruimte om een mysterieuze grondstof te delven – een reusachtig buitenaards lijk.

3. Europese verkiezingen: hoe (on)zeker is jouw toekomst?

Vanaf het moment dat je gaat studeren ben je actief bezig met je toekomst. Maar hoe ziet die toekomst eruit? De wooncrisis is groot: je vraagt je misschien af of je ooit een eigen woonruimte kunt betalen. Boodschappen zijn een stuk duurder en de energierekening gaat omhoog. In wat voor wereld groei ik op? Een vraag die veel jongeren bezighoudt.  Wat kan de Europese Unie voor jou betekenen? Hier zoemen we tijdens een avond in Bibliotheek Mariënburg op in. De Europese Parlementsverkiezingen vinden plaats op donderdag 6 juni 2024. In de aanloop naar deze verkiezingen gaat schrijver en spoken word artiest Tim Lenders op donderdag 30 mei in gesprek met columnist en sociaal dienstverlener Emine Uğur en Europarlementariër Mohammed Chahim. 

Praat je mee? De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel even aanmelden via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.
 
Boekentip!

Van armoede: reportages over het leven in de schaduw van de welvaart – Jonah Falke

 

Dit vind je misschien ook leuk...