Vier de vrijheid tijdens het Kinderbevrijdingsfestival 2024

Het is inmiddels een echte traditie: het jaarlijkse Kinderbevrijdingsfestival op 5 mei, speciaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar, om te vieren dat we leven in een (be)vrij(d) land. Er zijn dit jaar weer mooie, bijzondere en feestelijke activiteiten waaronder voorstellingen en workshops. Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten genieten van dit festival zijn alle activiteiten te bezoeken voor € 2,- (workshops), € 3,- (voorstellingen) of gratis (randprogramma).

Programma voor 3 jaar en ouder

Voor de peuters en kleuters staat de voorstelling Olleke Bolleke op het programma: een fantasierijke en muzikale voorstelling vol kleurrijke kubussen. Ook kunnen de kleinste deelnemers meedoen aan een workshop circus of hun getekende creatie op een groot scherm tot leven zien komen.

Programma voor 6 jaar en ouder

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich creatief uitleven met het maken van een vliegend beest dat licht geeft in het donker of kunnen, met hun eigen huid als schildersdoek, een kleurrijk camouflage-kunstwerk maken. Ook de circusworkshops zijn er weer en bij de muzikale voorstelling De Muziekmagnetron worden allerlei muzikale en culinaire keuzes gemaakt, waardoor de Kruidkoek - die live wordt gebakken - een unieke smaak krijgt.

Programma voor 9 jaar en ouder

Ook dit jaar is er weer een speciaal programma voor 9+’ers. Denk hierbij aan een workshop Tape Art, waarbij de bezoekers met tape een kunstwerp maken in de openbare ruimte, het maken van een vrijheidsbroche, een workshop flashmob en een interactieve wandeling door het Nijmegen van 1944. In de dansvoorstelling Mijn Huis vertelt een danser het levensverhaal van vluchteling Ramez.

Gratis randprogramma

Tijdens het Kinderbevrijdingsfestival is er tussen 13.00 en 17.00 - naast alle voorstellingen en workshops - een gratis randprogramma. Zo kunnen kinderen aan de gang met het maken van een houten hart, op speurtocht in Infocentrum WO2, podcasts luisteren of een vrijheidsbutton maken met Amnesty. 

Het festival wordt georganiseerd door de Lindenberg en Stichting Stedelijk vier en vijf mei Comité Nijmegen. Het (rand)programma van het Kinderbevrijdingsfestival komt tot stand in samenwerking met diverse instanties waaronder Infocentrum W02, Kinderwerk Bindkracht 10 en Amnesty.

Kaarten voor de betaalde workshops (€ 2,- p.p.) en voorstellingen (€ 3,- p.p.) zijn te bestellen via www.delindenberg.com/5mei. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Op 5 mei is de kassa geopend vanaf 12.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk…