17x studenten-verenigingen in Nijmegen

Net begonnen aan je studie in Nijmegen? Een van de beste manieren om nieuwe vrienden te maken en jezelf onder te dompelen in het studentenleven is door lid te worden van een studenten- of studievereniging. Nijmegen heeft een breed scala aan verenigingen om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Wij geven je vast een aantal tips!

1. N.S.V. Ovum Novum

De Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum heeft meer dan 600 leden en bestaan al sinds 1990. Dat belooft al veel! Je kiest bij deze vereniging aan het begin van het jaar een jaarclub van ongeveer tien mannen of vrouwen. Deze vormt de bouwsteen van je lidmaatschap en hier kun je bijvoorbeeld mee naar feestjes in de sociëteit ‘de Kelder’ aan de St. Canisiussingel. Ovum Novum organiseert heel veel toffe activiteiten (zoals een partyboot huren), het Croquet & Croquettes-toernooi en het Beachvolleybaltoernooi en reizen naar het buitenland.

N.S.V. Ovum Novum

2. STURAD

Studentenvereniging STURAD richt zich op alle studenten van de HAN Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dit is niet altijd zo geweest, want de vereniging was eerst alleen gericht op de faculteit FEM. Daardoor volgen de meeste leden wel een studie aan de FEM. STURAD is opgericht om de belangen van de student te behartigen en het is een echte gezelligheidsvereniging. Alle studenten die lid zijn van STURAD hebben gemeen dat ze samen een onvergetelijke studententijd willen beleven! Wil je een keer kennis komen maken met de vereniging? Kom langs in Bar 2, daar zijn ze elke donderdagavond vanaf 22:00 te vinden. 

3. AEGEE-Nijmegen 

AEGEE heeft een netwerk van 13.000 leden verspreid over 200 studentensteden in 40 Europese landen. Zo kun jij als lid altijd en overal meedoen aan activiteiten in heel Europa. Dat klinkt super vet, toch? Gezelligheid vinden ze heel belangrijk, daarom organiseren ze elke week leuke activiteiten. Denk aan lasergamen, schilderen, samen eten.. En er is elke week een borrel in Villa van Schaek!

4. Carolus Magnus

Met meer dan twintig huizen, zeventien disputen, tientallen commissies en meer dan 500 leden, hoef je zeker niet bang te zijn dat je hier geen plezierige tijd gaat beleven! Je kunt tijdens je lidmaatschap aan je CV bouwen door bestuurservaring op te doen en in contact te komen met bedrijven. Een flink voordeel dus. Maar ook voor vriendschappen voor het leven zit je hier goed. Als kers op de taart organiseert Carolus Magnus een hoop activiteiten zoals feestjes, trips naar een Europese stad, debatten, skivakanties, zeilweekenden en nog heel veel meer!

8. Karpe Noktem

Karpe Noktem brengt HBO- en WO-studenten op een ongedwongen manier samen. Zij zijn er voor de studenten die zich niet tot traditionele studentenverenigingen aangetrokken voelen. Karpe Noktem heeft bijvoorbeeld geen introductieperiode of ontgroening. Superfijn als je daar juist niet op zit te wachten! De leden maken hier de vereniging: er worden veel activiteiten aangeboden die door actieve leden zijn georganiseerd. Zo blijft iedereen betrokken en is er voor ieder wat wils!

9. Moslimstudentenvereniging Nijmegen (MSV)

MSV Nijmegen is ontstaan vanuit de behoefte aan vertegenwoordiging van moslimstudenten op de Radboud Universiteit en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het is een ontmoetingsplek voor studenten, een plek waar studenten zich thuis voelen en zich in gemeenschapsverband ontwikkelen. Ze organiseren verschillende evenementen, cursussen en activiteiten voor moslimstudenten in Nijmegen. Dat zijn erg veelzijdige activiteiten: educatieve, gezellige, sportieve en culturele activiteiten. Ze dragen bijvoorbeeld ieder jaar hun steentje bij met liefdadigheidsactiviteiten aan humanitaire rampen en zwakkeren in de samenleving.

MSV Nijmegen

10. Dito

Dito is een vereniging voor LHBT+ jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Naast alle activiteiten die je van een studentenvereniging kunt verwachten, doen ze ook ontzettend veel op maatschappelijk vlak. Leuk feitje: Dito bestaat al sinds 1985 en is daarmee de oudste LHBT+ studentenvereniging van Nederland! Voor gezelligheid zit je hier zeker niet mis. Ze organiseren activiteiten als borrels, spelletjesavonden, pubcrawls, vrijwilligersweekend, reizen en MilQ. De MilQ commissie organiseert 7 keer per jaar het gay-minded feestje van Nijmegen. Als je lid bent van Dito heb je altijd iemand om mee te praten, want hun introductie en Jong&out groepen staan klaar om je te helpen als je ergens mee zit.

11. Onafhankelijk Damesdispuut Acapulco going Locos

Acapulco going Locos is een damesdispuut met 30 leden die allemaal één ding gemeen hebben: de “loco-factor”. Ze proosten samen op het leven, studeren samen, maken herinneringen en vriendschappen voor het leven. Ze hebben een agenda gevuld met 21-diners, dispuutsweekenden, date-diners, cantussen, familiedagen en een heleboel meer! Verder zijn ze elke woensdag te vinden in café Tweekeerbellen.

Sport- en hobbyverenigingen - Ontdek nog meer studentenverenigingen!

12. Onafhankelijk damesdispuut Moira

Hier maken ze herinneringen met elkaar en feesten ze tot in de late uurtjes. Elke woensdag gaan hier namelijk de remmen los! Maar dat niet alleen: ze organiseren verschillende activiteiten zoals zeilen, kanoën en lasergamen. Lol ga je bij Moira dus zeker hebben! Het is een hechte groep, ze kennen elkaars geluksmomenten, maar ook elkaars verdriet. Als je lid bent van Moira, heb je er dus zo een vriendinnengroep bij.

Damesdispuut Moira

13. Dispuut Selene

Elke woensdag in Bar 2 vind je Dispuut Selena. Ze kletsen hier bij en dansen met zijn allen de avond rond! Daarnaast borrelen ze vaak samen met andere disputen, ze gaan naar toernooien en andere feestjes, en gaan elk jaar op dispuutsweekend. Van sporten zijn ze ook niet vies, dat doen ze graag samen, maar ze houden ook wel van een avondje voor de tv. Dat is ook wel even lekker soms! Bij Dispuut Selene kom je in een hechte groep meiden die houden van gezelligheid, leuke activiteiten en lange avonden in Bar 2.

Dispuut Selene

14. Los Hombres Locos

Los Hombres Locos, of te wel De Gekke Mannen, is een onafhankelijk herendispuut. De naam maken ze zeker waar. Gekheid is hier zeker te vinden. Gelijkwaardigheid en diversiteit van leden staan hier centraal en zijn kenmerken voor het “loco-gedachtegoed”. Los Hombros Locos gaan regelmatig op pad en bezoeken bijvoorbeeld musea, bierbrouwerijen en wijnproeverijen. Hun stamkroeg is TweeKeerBellen en hier zijn ze op de woensdag te vinden.

Onafhankelijk herendispuut Los Hombres Locos

15. Dispuut Omnitorus Amicus 

Omnitores Amicus is het eerste herendispuut van studievereniging Tri Movere in Nijmegen. Het dispuut staat voor samengebrachte vriendschap. Ze zijn wekelijks in Café van Rijn te vinden. Maar dat niet alleen! Omnitores is actief op toernooien, introducties, feesten en interne activiteiten. Genieten van je studentenleven doe je bij Omnitorus! 

Omnitores Amicus

16. Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD)

Het NSKAD is de studentenverenigingen voor studenten die graag zingen. Ze bestaan al meer dan 80 jaar, hoe tof! Twee keer per jaar geven ze een groot concert waar ze uiteenlopende werken van moderne experimenten tot klassieke meesterwerken zingen. Daarnaast geeft het NSKAD kleinere optredens. Naast muzikaliteit is gezelligheid hier heel belangrijk. Ze borrelen elke week na de repetities bij café De Kluizenaar. Studenten, ook van buiten Nijmegen, zijn hier altijd welkom!

17. Studenten BigBand Nijmegen

Altijd al in een band willen zitten? Dat kan bij Studenten BigBand Nijmegen! De 22-koppige band repeteert elke maandag, maar komen ook samen bij leuke activiteiten zoals gala’s, studentenfeesten, festivals en officiële evenementen van onder andere de Radboud Universiteit. Ze mogen al twee jaar optreden bij het introfestival van de Radboud Universiteit. Daarnaast hebben ze meermaals op Music Meeting mogen spelen en hebben ze op het Nest-festival in het Goffertpark gespeeld.

Dit vind je misschien ook leuk