8x feitjes over de Nijmeegse studentenstad

Het is niet te ontkennen: Nijmegen is een prachtige stad. Studenten beleven hier de tijd van hun leven. Lees hier de leukste feitjes over de Nijmeegse studentenstad:

1. De oudste stad van Nederland

Nijmegen is de oudste stad van Nederland! Al rond het begin van de jaartelling werd Nijmegen dankzij de gunstige ligging een belangrijke uitvalsbasis voor het Romeinse leger. Door de lange geschiedenis van Nijmegen is er veel te ontdekken en te beleven in de stad.

2. Grootste inwonersaantal van Gelderland

Nijmegen heeft met 177.356 inwoners het grootste inwoneraantal van Gelderland.

3. Mariken van Nimwegen

De bekendste persoon uit de geschiedenis van Nijmegen is Mariken van Nimwegen. Ze staat zelfs met haar standbeeld op de Grote Markt. Lees hier het verhaal over Mariken van Nimwegen.

4. Een échte universiteitsstad!

In 1923 opende er een Roomsch Katholieke Universiteit in Nijmegen. Momenteel studeren er in Nijmegen ruim 43.000 studenten, waarvan er ruim 20.000 in de stad wonen. Nijmegen is dus een échte universiteitsstad!

5. De leukste studentenstad van Nederland

Nijmegen is de op één na leukste studentenstad van Nederland volgens studenten. Dit resultaat kwam uit de Nationale Studentenenquête (NSE) in 2016. Een super mooie plek! Maar zeg nou zelf, Nijmegen hoort toch eigenlijk gewoon op die eerste plek?

6. De leukste studentenverenigingen

Nijmegen barst van de studentenverenigingen! Hier maak je vrienden voor het leven en geniet je van het studentenleven. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden voor een studentenvereniging of een sportvereniging.

7. De grootste terrasdichtheid

Nijmegen heeft de grootste terrasdichtheid van Nederland. Genoeg opties voor lunchen, dineren en borrelen! Dit zijn dé leukste terrassen van Nijmegen.

8. De Vierdaagse feesten

Wist je dat het totaal aantal bezoekers van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten in 2019 1,625 miljoen was? Dat was een record! Kom jij de volgende keer ook om het record te verbreken?

Dit vind je misschien ook leuk