10x muziekscholen in Nijmegen

Houd jij van muziek en heb je zin om iets nieuws te leren? Of om iets weer op te pakken? In Nijmegen zijn er super veel opties. Zangles, gitaarles, vioolles of zelfs producer cursussen. En dat is nog lang niet alles. Om jou te helpen kiezen hebben we een aantal muziekscholen in Nijmegen voor je op een rijtje gezet.

1. De Lindenberg

De Lindenberg heeft alles in huis voor jou. Ze bieden cursussen in muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven. Wat zo fijn is aan Lindenberg, is dat iedereen hier terecht kan. Het cursusaanbod is heel groot. Gitaar, blokfluit, hobo, piano, viool, zang en nog heel veel meer om te leren. Wil je iets nieuws leren, maar er niet voor lange termijn aan vastzitten? Dat kan ook. De Lindenberg geeft ook workshops. Achteraf kun je lekker genieten van een borrel of een hapje eten in het Lindenberg Café.

2. Gitaarles Nijmegen

Bij Gitaarles Nijmegen in de Koolemans Beynenstraat kun jij fysieke of online gitaarles krijgen. De gitaarlessen van eigenaar Ed Galstaun zijn voor iedereen bedoeld. Of je nou beginnend bent en wil ervaren of gitaar spelen iets voor jou is, of dat je een gevorderde gitarist bent. Het maakt hier niet uit. Je mag zelfs een eigen muziekstuk uitkiezen om te leren of jouw eigen les samenstellen. Studenten krijgen hier korting, dus dat is mooi meegenomen!

3. Progitaar 

Bij Progitaar in Wezenhof kun jij zowel gitaar- als basgitaarles krijgen. Jeroen van den Boogaard is eigenaar en bas- en gitaardocent. Zijn doel is om jou persoonsgericht te begeleiden en je te helpen en jouw ambities te verwezenlijken. En dit doet hij op jouw tempo. Zowel beginners en gevorderden kunnen hier terecht. Dus, wanneer ga jij pro in gitaar worden bij Progitaar?

3. Beatheaven

Hier draait alles om elektronische muziek in de breedste zin van het woord. Zowel EDM (house, techno, hardstyle etc.) als urban (hip hop, rap, R&B) zijn bij Beatheaven vertegenwoordigd. Dit is echt een plek waar iedereen welkom is: rappers, songwriters, producers, artiesten, vloggers en dj’s. Het is een gemeenschappelijke en laagdrempelige plek. In hun cursusruimte of op locatie verzorgen zij workshops en cursussen voor groepen en individuen. Waar je dan aan kan denken is producer en songwriter cursussen en individuele DJ lessen. Laat jij jouw beats een keer horen bij Beatheaven?

7. Ton Scheepers Music

Wil je je pianospel verbeteren? Of ben je benieuwd of het wat voor jou is? Klop dan aan de deur bij Ton Scheepers Music! Ton Schepers is piano- en keyboarddocent en geeft privélessen aan de Lage Markt. Jij hebt hier de keuze welke richting je uit wilt. Wil je noten leren lezen, heb je binnenkort een optreden of ben je zanger(es) en wil je jezelf leren begeleiden? Ton Schepers kan jou in elk geval verder helpen. Beginner of gevorderden, iedereen is welkom.

8. Pianobeat

Je vindt PianoBeat in Studio Havana, op loopafstand van het centrum van Nijmegen. Hier kun jij jouw passie voor pianospelen uiten. Onder PianoBeat vallen drie docenten, waaronder eigenaar Simeon Oosthuizen. Zij hebben elk hun eigen muziekachtergrond en delen graag hun passie met jou. Interesse in het volgen van pianoles bij PianoBeat? Meld je snel gratis aan voor een proefles!

9. De Woonkamer 

De Woonkamer is een muziekschool in Weezenhof die heel veel biedt. Esther kruppa en Floris Bremer zijn gediplomeerd muzikanten afgestudeerd aan het conservatorium en hebben de muziekschool opgezet. Ze delen een passie voor innovatie en de modernisering van de huidige muziekindustrie. Op deze plek haal jij alles uit je talenten! Je kunt hier onder andere muziekles nemen in piano, zang, gitaar, basgitaar en ukelele. Maar dat niet alleen, je kunt bijvoorbeeld ook alles leren over een uitgebreide opname maken of over songwriting. Esther en Floris staan vol kennis en leservaring klaar voor jou om jou verder te helpen!

10. De Basis Nijmegen

De Basis is een muzikale broedplaats en de ultieme omgeving voor muzikanten en producers om zich te ontwikkelen als maker en stappen te zetten in hun carrière. Hier vind je alles wat een artiest nodig heeft. Er worden repetitieruimtes ontwikkeld, opnamestudio’s, kantoorruimtes, een café en een gastenverblijf. Ze spelen hier in op de behoefte aan professionele werkruimte voor artiesten en mensen die in de muziekindustrie werken. Het is een plek om samen te kunnen werken en elkaar te adviseren en inspireren. Een super toffe plek om jouw ambitie om te zetten in succes.

Dit vind je misschien ook leuk...