Hier haal je een koffie to go in Nijmegen

Kun jij de dag niet beginnen zonder een kop koffie? Ben je niet te genieten zonder een stevig bakkie pleur? Of wil jij een nieuw koffietentje ontdekken? We hebben de lekkerste coffee's to-go in Nijmegen gevonden en voor je op een rij gezet!

 

1. PUCK specialty coffee

De naam zegt het al: PUCK is gespecialiseerd in koffie. Hier vind je altijd een koffie die jij lekker vindt. Houd jij van een fruitige koffie? Of juist een nootachtige en chocolade-achtige koffie? Bij PUCK vertellen ze je met liefde over de verschillende koffies die we serveren. Dit is dé ideale plek voor vroege vogels, want PUCK speciality coffee is doordeweeks om 08.00 uur open. 

2. COFFEELAB

Een bezoek aan COFFEELAB zorgt altijd voor een unieke vibe. Die vibe zie je niet, maar voel je des te beter! De sfeer, persoonlijke service. De COFFEELAB vestigingen zijn meer een koffiekroeg dan een koffiebar. 

3. Kushiin

Omdat we het zelf niet beter kunnen zeggen, het woord aan eigenaar Abdi Kadar: “Ik ben zelf een ontzettende koffie liefhebber. Maar wat Kushiin zo uniek maakt, los van de koffie en heerlijke gerechten is de warmte die wij willen uitstralen als zaak.”

4. BLUF. Nijmegen

BLUF. is een foodcafé in hartje Nijmegen. Een prachtig pand uit 1905, een ongedwongen sfeer en gerechten met verse producten. Maar natuurlijk ook de lekkerste koffies. Het team van BLUF. bestaat uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze groep medewerkers geeft het cachet dat BLUF. foodcafé voor ons zo bijzonder maakt. Bijzonder door gewoon te blijven.

8. De Fabriek

Verscholen achter grote industriële poorten in de Van Welderenstraat is De Fabriek gevestigd. Zoals de naam al zegt was De Fabriek vroeger een fabriek waar lampen geproduceerd werden en een opslagplaats voor hout. Na anderhalf jaar verbouwen is De Fabriek omgebouwd tot lunchroom en conceptstore (natuurlijk in industriële stijl)! Hier vind je heerlijke koffie en de lekkerste versgebakken appeltaart.

9. Borboleta

Ga je liever voor een mediterrane stijl? Dan moet je bij het knusse Borboleta wezen in de Lange Hezelstraat. In de huiskamersetting van Borboleta kun je onder meer genieten van een uitgebreide lunch, huisgemaakte taart, verse smoothies en natuurlijk een goede kop koffie. 

10. First Things First

Een kleine branderij aan het randje van de stad en een koffiezaak die de allerbeste koffie moest gaan schenken, apart van elkaar maar wel met dezelfde deur waar de tekst uit een Tarantino film boven hangt: "I don't need to tell you how f*cking good my coffee is". Bij First Things First, opgericht in 2014, schenken ze allleen maar f*cking goede koffie. 

11. The Fuzz

Een stukje Berlijn in de Nijmeegse binnenstad, dat is The Fuzz. Heerlijke koffie, broodjes en taartjes voor niet al te veel, met een fijne sfeer en aardige bediening. Je zou het kunnen zien als de zoveelste hipster tent, maar er wordt hier wel iets aan toegevoegd: je kunt bij de The Fuzz 7 dagen per week terecht. 

12. Philipse

Even zin in iets anders, even weg uit de drukte van het winkelende publiek? Philipse vind je in hartje centrum van Nijmegen en ligt verscholen naast de St. Stevenkerk in een van de authentieke Kanunnikenhuisjes die Nijmegen rijk is. Je kunt bij Philipse in de winter heerlijk opwarmen bij de houtkachel met een vers gezet kopje BOOT koffie.

13. Gesha

Gesha is helemaal boho-chic en heeft een uitzicht over de Waal. Met de  afwisselende specialty coffees beleef je elke dag smaken als perzik, chocolade en jasmijn. De opgeleide barista's staan voor je klaar met een uitgebreid advies.

Dit vind je misschien ook leuk