Keti Koti/Kadena Kibra in De Achtertuin op 30 juni

Het Nederlandse slavernijverleden is een gitzwarte bladzijde in onze geschiedenis. Het is ontzettend belangrijk dat we ook dit jaar weer stilstaan bij Keti Koti/Kadena Kibra om de afschaffing van de slavernij te herdenken en vieren. Op zondag 30 juni wordt het Herdenkingsjaar Slavernijverleden in Nijmegen daarom afgesloten met Keti Koti/Kadena Kibra bij De Achtertuin: een festival vol gratis activiteiten en lekker eten, op het NYMA-terrein.

Op het programma staan inspirerende spoken word-artiesten zoals Yvette Mirijam, George van Loon en Marly Philips en de meeslepende dansvoorstelling Overseas van Erwin Kiene. Daarnaast is er een pop-up fashionshow van Mare Ju over afrofuturisme en is er een lezing over traditionele Surinaamse klederdracht.

Ook kan er worden meegedaan aan disco-skaten en rolschaatsen bij Waalhalla en zijn er skate demo’s. Verder zal er de hele dag livemuziek klinken van verschillende hiphop en R&B acts, waaronder Udi Mars, Fouramo, Jallyvd4 en DJ Jerrih. Tot slot staan er heerlijke Surinaamse hapjes op het menu.

Praktische informatie 

Keti Koti/Kadena Kibra in De Achtertuin vindt plaats op zondag 30 juni van 14.00 tot 22.00 uur. Het festival en alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, alleen voor consumpties wordt een vergoeding gevraagd. Aanmelden is niet nodig.

Het festival wordt georganiseerd door The Mansion in samenwerking met Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging, Lindenberg Cultuurhuis en De Achtertuin
 

Dit vind je misschien ook leuk...