Het Eigen Kwartier

Kom langs in dit bijzondere buurtje in het centrum van Nijmegen. De plek waar eigenzinnige concepten zijn gevestigd en ondernemers met passie zich hebben verzameld. Je vindt er een unieke mix aan speciaalzaken en horeca. Van luxe designer kleding en vintage tot een high end bloemenwinkel. Familiebedrijven die kunnen buigen op honderdjarige ervaring en jonge mensen die vol bruisende nieuwe ideeën zitten. Tussendoor drink je een goeie kop koffie, ga je lekker lunchen en sluit je dag af met een simpele vegetarische maaltijd of een sjiek diner. 

Eigengereid, eigenzinnig en eigenwijs vertoeven in het Eigen Kwartier!

Kies je eigen route

De ondernemers van Het Eigen Kwartier zijn trots op hun buurtje. Ze nodigen je graag uit om eens lekker te gaan dwalen. En hoe kan dat beter dan met zo’n mooie kaart van Het Eigen Kwartierin de hand!

De kaart is volledig lokaal gemaakt. Ontwerp, vormgeving en teksten zijn van de hand van mensen uit het Eigen Kwartier. De kaart is gedrukt met risoprint in de Tweede Walstraat. Met dank aan het Huis van de Binnenstad. 

Hieronder zie je alvast een voorproefje. Wil je meer lezen? Inzoomen of downloaden? Klik dan hier

Het Eigen Kwartier

Van Bisschop Hamerstraat tot het Marienburgplein, van Vlaamsegas en Tweede Walstraat tot de Van Welderenstraat en van Broekhuysenstraat: samen zijn we Het Eigen Kwartier.

De ondernemers en bewoners hebben samen met de gemeente de schouders eronder gezet en zijn gaan bouwen aan hun bijzondere stukje Nijmegen. Een plek met historie, lommerrijke terrassen in de binnentuinen en wat ruige randjes. Onder de noemer Het Eigen Kwartier bieden ze jou een gevarieerd aanbod: alles voor een mooie dag in de stad. Lunch, winkelen, kunst, borrel, diner en ook nog fijn slapen.

Toekomst

Kom vooral ook regelmatig terug. De komende jaren wordt het Eigen Kwartier namelijk steeds groener, panden worden opgeknapt of zelf volledig herontwikkeld. Lees ook de gebiedsvisie of kijk de video van De Raad over de gebiedsvisie.

Nieuwsbrief

Woon je of ben je ondernemer in Het Eigen Kwartier? Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en meld je aan voor de nieuwsbrief van Het Eigen Kwartier!

Het gezicht achter de zaak - Maak kennis met de ondernemers in het Eigen Kwartier

Eigenzinnige ondernemers - in het Eigen Kwartier