Claire Kaal - De Fabriek

“Een plek waar je inspiratie op kunt doen, kunt lunchen, high tea'en, overnachten en shoppen.”
 

"Bij De Fabriek kun je lunchen tussen de winkelschappen. Horeca en retail lopen compleet door elkaar heen. Ik ben deze zaak samen met mijn vader begonnen: we delen een liefde voor industriële woonaccessoires en brocante. Dit heb ik gecombineerd met mijn passie voor horeca en mode-accessoires. We wilden graag een uniek pand in het centrum van Nijmegen. Toen deze locatie op ons pad kwam, waren wij helemaal verkocht. De Fabriek is een oude lampenfabriek en timmerwerkplaats geweest, De Glazen Kater. Dat zie je nog goed terug in het pand.

Wij hebben anderhalf jaar verbouwd om De Fabriek om te toveren tot wat het nu is. De originele staalconstructies zitten er nog allemaal in. Je kunt zelfs overnachten in ons mini-appartement: dit was vroeger het directeurskantoortje van de fabriek! Ook de binnentuin is een uniek plekje, omdat het lijkt alsof je in het buitenland zit.

Zelf vind ik de combinatie van 'nieuwe' woonaccessoires met industriële 'oude' accessoires bij de Fabriek ontzettend leuk. We staan ook bekend om onze uitgebreide high tea, waarvoor we alle taarten zelf bakken. Door ons concept varieert de doelgroep bij De Fabriek enorm: van meiden van 16 tot vrouwen van 75. Mensen die houden van een gemoedelijke informele sfeer, lekker eten en winkelen mogen De Fabriek zeker niet missen."  - Claire Kaal.

De Fabriek

Van Welderenstraat 75
6511 MD Nijmegen
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: