Jettie Wakker en Ilse van Asten - 512 & Bleshyou

“We delen niet alleen het pand, maar ook elkaars passie en kennis voor planten en mode.” 

 

Vijf jaar geleden verhuisde Jettie met haar modewinkel naar de Van Broeckhuysenstraat. Voornamelijk voor meer ruimte, want haar ambities groeide boven het krappe pand aan de Lange Hezelstraat uit. Het pand aan de Van Broeckhuysenstraat gaf veel meer mogelijkheden en ook een mogelijkheid tot een partner. Zo kwam de plantenwinkel van Ilse erbij, Bleshyou. Samen vormen de twee ondernemingen, één concept store. Zo delen Jettie en Ilse niet alleen het pand, maar ook elkaars passie en kennis. 

“Met beide winkels proberen we zoveel mogelijk duurzaam te denken. Zo vind je in de winkel voornamelijk duurzame en/of fairtrade mode”. Ilse: “Jettie heeft haar eigen modelabel Wakker, wat in Nederland wordt geproduceerd en door haarzelf wordt ontworpen. Hiermee laat ze zien dat kleine oplages en goede basics veel kunnen bijdragen aan een betere wereld.


Ilse van Asten in Bleshyou.

Jettie: “Ilse probeert met Bleshyou mensen meer bewust te maken van groen. Naast haar grote aanbod aan nieuwe planten heeft ze ook een selectie tweedehands planten. Ilse geeft mensen graag veel tips mee over de verzorging van de plant, zodat er ook thuis met liefde en passie voor gezorgd gaat worden. Een duurzame gedachte op de lange termijn.”

“We blijven dicht bij onszelf, en gaan voor kwaliteit en kennisoverdracht. Ook streven we ernaar als één winkel aan te voelen, maar zijn we in werkelijkheid dus twee ondernemers, iets waar mensen altijd leuk op reageren en vaak pas op het moment van afrekenen achter komen.”


Jettie Wakker in 512.

“Bij 512 en Bleshyou zien we vooral een hele diverse doelgroep bij ons naar binnen stappen, dat maakt het juist zo gezellig. Wellicht komt dat ook door de twee concepten, mode en planten. We willen ons publiek niet in één hokje stoppen, maar de mensen die van duurzaamheid, groen en gezelligheid houden zijn hier zeker aan het juiste adres.”

“Nijmegen is charmant, we vinden het een fijne stad die nooit stil staat. Op het gebied van ondernemerschap gebeurt er veel en er is een ontzettende bult creativiteit voelbaar. Er is veel ruimte voor experiment, dat maakt ons zo verknocht aan deze stad. 

 

Benieuwd naar meer? Luister dan de Irada Talks podcast met Jettie en Ilse

512 & Blesh You Nijmegen

Van Broeckhuysenstraat 20
6511 PJ Nijmegen
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk