Abdi Kadar - Kushiin

“Ik ben zelf een ontzettende koffie liefhebber. Maar wat Kushiin zo uniek maakt, los van de koffie en heerlijke gerechten is de warmte die wij willen uitstralen als zaak.”

 

Ten eerste ben ik zelf een ontzettende koffie liefhebber. In mijn middelbare schooltijd schreef ik al projecten over de oorsprong, geschiedenis en het productieprocess van koffie. Tijdens mijn vervolgstudie Bedrijfseconomie in Amsterdam, bracht ik menig uur door in verschillende koffiezaakjes. De sfeer in combinatie met de liefde voor het product sprak mij altijd al aan. Uiteindelijk, na jaren inspiratie opdoen, kwam de mogelijkheid om een eigen koffiezaak te openen. We hebben geluk gehad met ons huidige prachtige pand waar Kushiin ontstaan is.

Zelf begin ik elke dag mijn ochtend met een lekkere cappuccino met havermelk. Naast lekkere koffie bieden wij ook heerlijke ontbijt- en lunchgerechten aan. Al onze gerechten zijn huisgemaakt; van broodjes en pannenkoeken, tot koekjes en taart. Voor de zoete cravings raad ik zeker onze French toast en American pancakes aan. Deze worden geserveerd met vers fruit, clotted cream en maple syrup. Voor de kleine sweet-fix zijn onze salted caramel cookies aan te raden. Verder hebben wij heerlijk belegde broodjes met verse producten. We krijgen ons zuurdesem brood elke dag vers geleverd van Brood op de Plank, onze leverancier.

Wat Kushiin zo uniek maakt, los van onze producten, is de warmte die wij willen uitstralen als zaak. We houden van persoonlijke aandacht. We nemen graag de tijd voor een praatje en hebben een luisterend oor voor al onze gasten. Wij geloven dat dit ervoor zorgt dat je sterk staat als kleinschalige onderneming, vooral tijdens deze onzekere corona-tijden.

Nijmegen is een dynamische stad met veel karakter; zoals de omvattende slogan al aangeeft “old city, young vibe”. Nijmegen zie ik als een knusse dynamische stad met een jong karakter. Deze sfeer past perfect bij het beeld wat wij hadden bij Kushiin. De fijne sfeer van de stad in combinatie met het pand beschikbaar kwam, zorgde ervoor dat Kushiin in Nijmegen gestart is. Ik hoop dat mensen Kushiin zien als herkenningspunt, het is echt een plekje waar je vaak langs komt. Op het hoekje van de Ziekerstraat vonden we dit pand en met zijn vele ramen is het mooi licht en heel makkelijk om even naar binnen te stappen voor een koffie en wat lekkers. 

Ik ben geboren in Somalië, Kismayo. Op mijn elfde ben ik naar Nederland verhuisd. Nijmegen maakte iets in mij los, vanaf het moment dat ik hier woonde. Als ik als niet-Nijmegenaar de stad binnen rijd over de Oude Waalburg voelt het alsof ik verwelkomd wordt door de stad. Het aanzicht alleen wekt een toegankelijk gevoel op.

Het dynamische van de stad Nijmegen is iets wat wij heel erg waarderen. Deze dynamiek willen wij daarom ook gebruiken binnen Kushiin. De zaak is niet alleen van ons maar vooral ook van onze gasten.

 

Benieuwd naar meer? Luister dan de Irada Talks podcast met Abdi

Kushiin 

Ziekerstraat 136
6511 LL Nijmegen

Bekijk de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk