Erwin van Zoelen - De Museumwinkel

“Ik wil de natuur dichterbij brengen, en mensen laten zien hoe belangrijk en mooi onze dierenwereld is.”


"Bij de Museumwinkel zijn allerlei unieke items te koop: opgezette dieren, vogels en insecten, skeletten, fossielen en talloze andere wonderen van de natuur. We hebben meer dan 350 soorten prachtige vlinders: een echte eyecatcher in het interieur. Ik hou van alle items die we verkopen. Soms is het moeilijk om iets weg te doen! 

In 2010 zijn wij met zijn drieën de winkel begonnen: Sophie Kiela, Nicolette Naphausen en ik. Inmiddels zijn we met twaalf man. We prepareren bijna alles zelf, op een verantwoorde en duurzame manier. Ons beroep is een eeuwenoud ambacht. Twee van onze taxidermisten zijn Nederlands kampioen prepareren en we hebben Europese prijzen gewonnen. Ik ben heel trots op ons team, we zijn echt een familie samen.

Erwin van Zoelen van De Museumwinkel, samen met mede-oprichters Sophie en Nicolette
 

We werken geregeld samen met ondernemers uit Nijmegen en daarbuiten. We verzorgen bijvoorbeeld aankleding voor de etalages van Coef en we sponsoren Museumpark Orientalis met gratis bruiklenen. We werken veel samen met radio en tv, en twee keer per jaar staan we op een grote internationale interieurbeurs in Parijs.

Uit heel Nederland en Europa komen mensen onze winkel bezoeken. Het is voor velen ook de aanleiding om Nijmegen te verkennen: dan geven wij tips voor accommodaties en activiteiten in de stad. En wekelijks stappen vaste gasten uit Nijmegen onze winkel binnen om te kijken of vragen of we al iets nieuws hebben. Iedereen die van de natuur houdt, raad ik aan om een keer langs te komen: laat je verrassen!"   - Erwin van Zoelen.

De Museumwinkel.com

van Welderenstraat 114
6511MT Nijmegen
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Meer ondernemersverhalen