Daphne Rieken - Extrapool

“Het woord ‘Extrapool’ komt van extrapoleren: vanuit het bestaande werken naar het onbekende.”
 

"Ik werk sinds 2016 bij Extrapool. De laatste jaren ben ik fondsenwerver en programmeur.In ons voormalig pakhuis aan de Tweede Walstraat komen de disciplines sound, art en print samen. We hebben een stencilwerkplaats, een geluidsstudio en een gastenverblijf voor kunstenaars die bij ons nieuw werk maken én presenteren. Zo ontstaat er een levendige uitwisseling tussen de verschillende kunstdisciplines.

Ieder laatste weekend van de maand is Extrapool geopend. Dan vinden er optredens, performances en workshops plaats, presenteren we onze nieuwste publicaties of lanceren we een nieuwe plaat. Leuk om te weten: de muren zijn behangen met Slimtarra-behang, dat gedrukt wordt in onze stencilwerkplaats. Slimtarra is een serie behang, dat elke keer ontworpen wordt door een andere kunstenaar of ontwerper.

Extrapool is opgericht in 1991, maar de geschiedenis gaat verder terug. Het begon allemaal met Knust: een kunstenaarsinitiatief en stencilwerkplaats. Vorig jaar bestond Knust 35 jaar en hebben we de geschiedenis gedeeld in een tentoonstelling in Museum Het Valkhof. Daarover lees je hier meer. Bovendien verscheen het boek Inktvingers en de documentaire 'Knust, the Riso print pioneers'. Nu kijken we weer vooruit.

Ik heb journalistiek en kunstgeschiedenis gestudeerd, omdat ik ervan overtuigd ben dat hedendaagse kunst de mogelijkheid biedt om een ander verhaal te vertellen. Het introduceert dingen die je nog niet eerder hebt gehoord, manieren waarop je nog niet eerder hebt gekeken. Bij Extrapool is er ruimte voor het maakproces van kunst, omdat je vernieuwing niet altijd kunt bedenken, maar het juist ontstaat door te dóén. Het gaat erom wat je bij elkaar brengt, wie je bij elkaar brengt en wat je zelf op het spel durft te zetten. Bezoek Extrapool om te zien wat dat aan spannende presentaties oplevert!"

Daphne Rieken van Extrapool

Extrapool

Tweede Walstraat 5
6511 LN Nijmegen
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

 

Meer ondernemersverhalen