Sophie Pouwels - PUCK specialty coffee

“Juist een filterkoffie kan heel lekker zijn en is vaak delicaat van smaak. Als je bij PUCK komt ontbijten of lunchen mag het super mooi opgemaakte broodje avocado en ei echt niet ontbreken”. 

 

“Ik heb naast mijn studies altijd in koffiezaakjes gewerkt. Ik genoot hier zo van, dat ik besloot om te stoppen met studeren en voor de volle 100% met koffie te werken. Eerst als bedrijfsleider in een koffiebar, daarna als trainer voor horecapersoneel bij een specialty coffee branderij. Vorig jaar heb ik besloten om mijn hart te volgen en een eigen zaak te openen in Nijmegen. Zo opende ik afgelopen jaar PUCK in de Van Welderenstraat in een prachtig pand. Het pand van PUCK is open, licht en ruim. Lekker aan het begin van de stad.

Ik vind Nijmegen echt een super gezellige creatieve stad. Nijmegen voelt lekker dorps aan en ik sta ervan versteld hoe lief iedereen voor je is, vooral in coronatijd. Ik ben geboren in Nijmegen, maar opgegroeid in Vianen bij Cuijk. Ik ben vanuit Amsterdam verhuisd naar Nijmegen om PUCK te beginnen. Amsterdam was leuk voor een jaar, maar totaal niet mijn stad. Ik vind het heerlijk om mensen op straat tegen te komen die je kent en ik vind het zo leuk dat Nijmegenaren zoveel interesse in je tonen.

Bij PUCK draait het om koffie. Koffie is mijn passie en dan wel koffie van de allerbeste kwaliteit: specialty coffee. We werken samen met verschillende branderijen en wisselen wekelijks van koffie. Want in koffie kun je zoveel toffe smaken terug vinden. Denk aan chocolade, karamel, maar ook minder voor de hand liggende smaken als oranjebloesem, aardbei, lavendel. Daarnaast maken we onze cakes en alles op onze ontbijt- en lunchkaart zelf. Want, hoe meer liefde in je product, hoe lekkerder.

Mijn favoriete koffie is onze wekelijks wisselende koffie. Het liefste raad ik je een filterkoffie aan. Filterkoffie kan heel lekker zijn en is vaak super delicaat van smaak. Als je bij PUCK komt ontbijten of lunchen moet je echt het warme bananenbrood met hangop proberen. Maar het super mooi opgemaakte broodje avocado met ei mag ook zeker niet ontbreken.

Ik weet niet hoe het komt, maar ik onthoud van iedereen wat ze drinken. Als ik sommige gasten binnen zie komen, weet ik al: ah, dat wordt een dubbele espresso of yes, cappuccino havermelk! Het is heel leuk om erachter te komen welke koffies mensen lekker vinden en hen te adviseren daarin. Juist omdat we midden in de stad zitten, hebben een we grote diversiteit aan mensen, en dat vind ik heel erg leuk. ” - Sophie Pouwels

 

PUCK specialty coffee

Van Welderenstraat 132
6511 MV Nijmegen

Bekijk de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

 

Dit vind je misschien ook leuk