Lisa Lucassen - Bar Socio

| Lotte Corneth

“Dit is altijd al mijn droom geweest, ik wilde een plek creëren waar je binnenkomt en je schoenen uitschopt, neerploft op een stoel of bank en denkt: zo, hier ga ik lekker de hele dag vertoeven”.

 

“Ik word nog steeds iedere keer blij als ik Bar Socio binnenstap. Vroeger heb ik lang in de horeca gewerkt maar daarna heb ik mijn sales en marketing carrière afgetrapt. Eerst vijf jaar bij een hardware- en IT dienstverlener en daarna drie jaar als sales marketing manager bij een uitzendbureau. Toen begon het te kriebelen, een kantoorbaan was het niet voor mij. Langzamerhand begon ik me steeds meer te bewegen naar een eigen onderneming. Naast mijn werk begon ik de opleiding tot biersommelier, ik wist toen echt zeker dat ik een eigen borrelbar wilde openen in Nijmegen. Dat avontuur wilde ik graag samen met iemand aangaan, en daar was compagnon en vriendin Nadieh. Ook meteen waar de naam vandaan komt. Vanaf onze eerste brainstormsessie begroetten we elkaar iedere keer met “hé compagnon!” Wanneer je dat vertaalt naar het Spaans, krijg je socio. Uiteindelijk kwam het pand aan de Van Welderenstraat voorbij. We wisten het gelijk: dit was ons stekkie. En 1 oktober 2019 was Bar Socio een feit. Inmiddels run ik de zaak alleen met een klein enthousiast team.

Kaas

Het begon voor mij in 2010, toen ik een half jaar in San Francisco studeerde kwam ik daar vaak toffe tentjes tegen. Ik houd écht van lekker eten. Mijn gedachten gingen toen nog van hot naar her: een yoghurtbar, of iets met soep? Maar wat doe ik zelf nou het liefst? Borrelen! Een lekker biertje of een goed glas wijn, en dan alles daarbij eten waar je zin in hebt. Het liefst veel kaas.

 
Bij Bar Socio eet je geen voor- hoofd- of nagerecht maar kun je prima je buikje rond eten. Neem bijvoorbeeld een grote borrelplank met z'n allen, kies je eigen kaas van onze Kaaskar en een portie gefrituurde olijven erbij. Misschien nog een flammkuchen of frietje rendang? Uiteraard gaat al dit lekkers samen met een goed glas wijn, een speciaalbiertje of een lekkere cocktail. 

De bierkoelkast

Voor in onze zaak staat de bierkoelkast. Deze is volledig gevuld met blik bieren die vaak door wisselen. Zo ben ik in staat bijzondere biertjes aan te bieden die je niet overal vindt. De wijnen worden afgestemd op het seizoen en passen goed bij de borrelhapjes. Cocktails bespreek ik graag met mijn gasten. Er staan er een aantal op de kaart maar ter plekke is er vaak van alles mogelijk. 

Het liefst lokaal

Kwaliteit is voor mij echt belangrijker dan de hoeveelheid gerechten op de kaart en hier geven ook lokale ondernemers invulling aan. Ons brood komt van bakkerij Brood op de Plank en onze gefermenteerde groente halen we sindskort bij Basic Theory of Ferments. Als het tijd is voor een nieuwe kaas op de kaart, dan zoek ik eerst de omgeving af naar een nieuwe samenwerking. Toekomstplannen? Jawel, een eigen kaaskaart. Want kaas is leven!

Knusse borrelbar

Bar Socio is een knusse borrelbar waar je geniet van een goede borrel en de gezellige sfeer. Het ligt in de Van Welderenstraat: een stoere straat in Nijmegen die niet iedereen weet te vinden, maar dat maakt Bar Socio ook juist zo uniek. Gasten horen ervan, komen er voor terug en vertellen het verder. Zelfs na zo’n korte tijd zie ik veel gezichten opnieuw binnenstappen – en dat geeft mij energie. Zo komt één van mijn vaste gasten vaak spontaan langs voor een glas wijn, een portie gefrituurde olijven en een praatje. Gewoon, omdat ze daar dan onwijs zin in heeft. Een mooi doel voor mij is om ervoor te zorgen dat Bar Socio dit gevoel bij iedereen achterlaat die ooit een voet over de drempel heeft gezet. Een gevoel van thuiskomen, dat ze graag delen met familie en vrienden." - Lisa Lucassen 

Lisa Lucassen

Bar Socio
Van Welderenstraat 90
6511 MR  Nijmegen
Bekijk hier de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

 

Fotografie: Wilger Brevoord
 

Dit vind je misschien ook leuk