Lisa Lucassen - Bar Socio

“Dit is altijd al mijn droom geweest, een plek creëren met een relaxte sfeer, niet te moeilijk, lekker eten, goede muziek. Een plek waar je eigenlijk niet meer weg wilt.”

 

“Ik word nog steeds iedere keer blij als ik Bar Socio binnenstap. Als bijbaantje heb ik lang in de horeca gewerkt, maar daarna heb ik mijn sales en marketing carrière afgetrapt. Eerst vijf jaar bij destijds Scholten Awater, een hardware- en IT dienstverlener en daarna drie jaar als sales marketing manager bij een groot internationaal uitzendbureau. Toen begon het te kriebelen, een kantoorbaan was het op dat moment niet voor mij. Langzamerhand begon ik me steeds meer te bewegen naar een eigen onderneming. Naast mijn werk begon ik de opleiding tot biersommelier, ik wist toen zeker dat ik een eigen borrelbar wilde openen in Nijmegen. Dat avontuur wilde ik graag samen met iemand aangaan, en daar was compagnon en vriendin Nadieh. Ook meteen waar de naam vandaan komt. Vanaf onze eerste brainstormsessie begroetten we elkaar iedere keer met “hé compagnon!” Wanneer je dat vertaalt naar het Spaans, krijg je socio. Uiteindelijk kwam het pand aan de Van Welderenstraat voorbij. We wisten het gelijk: dit wordt ons stekkie. En 1 oktober 2019 was Bar Socio een feit. Inmiddels run ik de zaak alleen met een klein enthousiast team meiden naast me. 

Lekker je tafel volbouwen 

Het idee begon ooit voor mij in 2010, toen ik een half jaar in San Francisco studeerde kwam ik veel toffe tentjes tegen. Ik houd écht van eten, het liefst de hele dag door. Mijn gedachten gingen toen nog van hot naar her: een yoghurtbar, of iets met soep? Maar wat doe ik zelf nou het liefst? Borrelen! Een lekker biertje of een goed glas wijn, en dan je tafel lekker volbouwen en alles eten waar je zin in hebt. Het liefst ook nog veel kaas.

Bij Bar Socio eet je geen voor- hoofd- of nagerecht maar kun je prima je buik rond eten. Neem bijvoorbeeld een grote borrelplank met z’n allen, een van onze vele flammkuchen of een frietje rendang met zoete aardappelfriet. Nog een knaller, gefrituurde olijven! Daarbij verrassen we onze gasten graag met een goed glas wijn of een passend speciaalbiertje. We shaken ook steeds meer cocktails, staat iets niet op de kaart? Wij experimenteren graag. 

De bierkoelkast

Voor in onze zaak staat onze groene bierfridge. Deze is volledig gevuld met blik bieren die vaak door wisselen. Zo ben ik in staat bijzondere biertjes aan te bieden die je niet overal vindt. Veel gasten kijken niet eens meer op de kaart en kijken direct wat er in het koelkastje staat. Leuk om bij te houden op Untappd en hebben gasten zelf een toffe aanrader, zijn dit voor ons ook weer fijne tips om in te kopen. Zo bepaald iedereen een beetje mee wat er in het koelkastje staat. 

Kaas is life! 

Veel Nijmegenaren hebben hem al ontdekt, onze kaaskaart! We hebben een aparte kaaskaart met 12 verschillende kazen, ieder met eigen wijn- en biersuggestie. De kaasjes worden geserveerd als gerechtje om te delen. Een romig koemelkkaasje met granola en pure chocolade, een smeuïge blauwschimmel met een ingelegde walnoot, een bierkaas met gefermenteerde rode kool.. Je vind veel verrassende combinaties terug. 

Toekomstplannen? Jazeker, we denken altijd aan kaas en wat ons betreft kan kaasfonduen altijd! Iedere woensdag en donderdag kun je vanaf midden april bij Bar Socio terecht voor de lekkerste kaasfondue. Houd je van truffel? Raspen we onze verse truffelkaas erdoorheen, wat pittiger? Nemen we Appenzeller. We kunnen alle kanten op.

Het liefst lokaal

Kwaliteit is voor ons belangrijker dan de hoeveelheid gerechten op de kaart en hier geven ook lokale ondernemers invulling aan. Onder andere Bakkerij brood op de Plank en Basic Theory of Ferments. Als het tijd is voor een nieuwe kaas op de kaart, dan zoek ik eerst de omgeving af naar een nieuwe samenwerking. Uiteraard ook in het zuiden want daar liggen mijn roots!

Knusse borrelbar

Bar Socio is een knusse borrelbar waar je een middag, avond of gewoon de hele dag geniet samen met je familie & vrienden. Het ligt in de Van Welderenstraat: een stoere straat in Nijmegen waarvan nog niet iedereen weet dat het er zo leuk is! Wij vinden het gezellig, met veel andere leuke restaurants, winkels & barretjes. Een tof zijstraatje in het centrum van Nijmegen, misschien maakt dit maakt Bar Socio ook juist zo uniek? Net even uit de drukte. Gasten horen ervan, komen er graag terug en vertellen het verder. Zelfs na zo’n korte tijd zie ik veel gezichten opnieuw binnenstappen – en dat geeft mij energie. Nog niet geweest? Kom gezellig langs, we verrassen jullie graag met een goed glas wijn, lekkere kaascombinaties en nog veel meer. - Lisa Lucassen 

 

Bar Socio

Van Welderenstraat 90
6511 MR  Nijmegen
Bekijk hier de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk...