Marlies Otten - Bagels & Beans

"Soms voelen mijn vaste gasten als vrienden, helemaal nu we sinds de crisis steeds meer maatregelen moeten treffen en ik ook gegevens moet registreren. Daardoor maak je toch vaker een praatje en zo krijgt "Mevrouw cappuccino" ineens een naam. Ze zijn zelfs zo trouw dat sommigen van hen sinds de crisis een keertje extra in de week komen. Als beginnende ondernemer is dat echt dierbaar, dat maakt echt mijn dag!"​

 

Marlies Otten, eigenaar van Bagels & Beans in de Van Broeckhuysenstraat vertelt ons hoe ze van voedingsdiëtist naar horeca-ondernemer ging. Een idee wat de bestseller? Je raadt het al...

"Bij Bagels & Beans komen de meeste mensen voor een kopje koffie of een lekkere lunch, maar ik maak ook veel taartjes en zoetigheden. De carrotcake verkoopt altijd goed, maar de cheesecake is toch wel een ander verhaal. Die is echt zo populair, dat vind ik echt bijzonder! Ik ben acht jaar lang banketbakker geweest en deze ervaring neem ik natuurlijk mee in het maken van onze taarten."

Marlies Otten voor Bagels & Beans van Broeckhuysenstraat

 

Marlies: "Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad dat ik ooit een eigen lunchzaak zou willen beginnen. Ik wilde daarvoor eerst eigen vermogen opbouwen door te gaan studeren en met een goede baan flink te sparen. Ik ben in Nijmegen voeding en diëtetiek gaan studeren om uiteindelijk diëtist te worden. Als voedingsassistent in het ziekenhuis merkte ik dat ik goede banden op kon bouwen met gasten en met patiënten. Het voelde vaak niet als werken. Zoiets wilde ik in een eigen zaak creëren en ik kon echt niet meer wachten. Dus in 2019 heb ik mijn eigen Bagels & Beans geopend in de van Broeckhuysenstraat. Soms voelt dit plekje meer als mijn woonkamer dan mijn werk."

"Met een studie voeding & diëtetiek op zak heb ik veel kennis over intolerantie en allergieën. Dat komt goed van pas tijdens mijn werk. Ik ontvang gasten die speciaal voor het op maat gemaakte advies komen. Ik vind het heel bijzonder en leuk om te zien dat dat zo gewaardeerd wordt. En ik waardeer hen ook zoveel!"

"Soms voelen mijn vaste gasten als vrienden, helemaal nu we sinds de crisis steeds meer maatregelen moeten treffen en ik ook gegevens moet registreren. Daardoor maak je toch vaker een praatje en zo krijgt "Mevrouw cappuccino" ineens een naam. Ze zijn zelfs zo trouw dat sommigen van hen sinds de crisis een keertje extra in de week komen. Als beginnende ondernemer is dat echt dierbaar, dat maakt echt mijn dag!"

Bagels & Beans

Van Broeckhuysenstraat 54
6511PK Nijmegen

Bekijk hier de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk