Winter in Nijmegen

Het is vroeg donker en een stuk kouder, dan weet je dat de winter is begonnen. Gelukkig zorgt Nijmegen ervoor dat je niet geheel in het donker staat en is de binnenstad mooi verlicht. Of je nu door de Lange Hezelstraat, Marikenstraat of Burchtstraat loopt. Overal hangen lampjes, gezellig hè? En dat is het niet alleen. Er zijn concerten waar je warm van wordt, voorstellingen die je laten stralen en nog veel meer. Dus kom de winter vieren in Nijmegen. 

De Nijmeegse Winterweken

Elke winter is er weer van alles te beleven in Nijmegen. Vanaf half december tot en met begin januari vinden de Nijmeegse Winterweken plaats! Wekenlang zijn er dan bijzondere, traditionele en verrassende activiteiten in de Stevenskerk. Van bierproeverijen, kerststallen en concerten tot workshops en kinderactiviteiten. 

Meer informatie

Cultuur snuiven in de winter

De feestmaand december staat voor samenkomen en genieten van bijzondere ervaringen. En hoewel dit jaar alles anders is, heeft cultureel Nijmegen toch een prachtig aanbod! Of je nu liever thuis blijft of juist graag de deur uitgaat, er is genoeg te doen. 

Feest van het Licht

In december wordt Museumpark Orientalis omgetoverd tot het jaarlijkse Feest van Licht. Het Feest van Licht is een jaarlijks terugkerend evenement rond kerstmis. Er is altijd een beleefprogramma voor jong en oud, in combinatie met een kerststallenexpositie.

Kerstvakantie

Naast de Nijmeegse Winterweken zijn er genoeg andere leuke activiteiten die tijdens de kerstvakantie georganiseerd worden. Zo zijn er leuke kerstactiviteiten bij Valkhof Museum, ontdek je de kerst in het donker bij muZIEum of zijn er verrassende voorstellingen in de Lindenberg. 't Hoogstraatje maakt altijd van hun terras 't Winterstraatje waar zij leuke activiteiten voor kinderen organiseren.

Na de kerstvakantie

Carnaval

Vergeet niet dat de winterperiode langer duurt dan Kerstmis en oud & nieuw. Ook carnaval wordt groots in de winter gevierd! Shop carnavalskleren in de winkelstraten, hos erop los in de stad en ga naar de carnavalsintocht.

Valentijnsdag

Op 14 februari hangt altijd liefde in de lucht. Overal zie je stelletjes lopen, jong én oud. In de binnenstad vind je rond deze tijd altijd liefdevolle en unieke cadeautjes voor je partner of stille aanbidder.

Het beste van de winter in Nijmegen

Ontdek de seizoenen - in Nijmegen