6x Paasactiviteiten met kinderen

Wat te doen met Pasen 2023? Zondag 9 april en maandag 10 april is het alweer zover! Samen genieten van een paasbrunch, paaseieren in de tuin zoeken en ze vervolgens schilderen… Er zijn veel leuke ideeën wat paasactiviteiten betreft! En die activiteiten hebben we voor jou en je kids op een rijtje gezet. Alles voor ‘fant-egg-stic days’!

1. Diertjes kijken én paaseitjes zoeken!

Zijn je kinderen dierenliefhebbers? Neem dan een bezoek aan het Kronenburgerpark, want daar vind je leuke diertjes. Of ga met de kids richting Goffertpark naar de kinderboerderij. Hier zijn heel veel diertjes zoals schapen, pauwen, varkens, konijnen, paarden en nog veel meer!

2. Filmpje pakken

Nijmegen is een echte filmstad! De Waalstad kent verschillende bioscopen waar de nieuwste kaskrakers en beste arthouse films draaien. Pak je popcorn er maar bij!

Avondje uit

3. Spelen in een speeltuin

In de grootste speeltuin van Nijmegen, de Leemkuil, kun je avontuurlijk spelen in de bossen. Ze hebben schommels, wippen, klimtoestellen, glijbanen, een skelterbaan, een treintje op echte rails en nog meer veel! Of ga naar Brakkefort: een overzichtelijke buitenspeeltuin in de wijk Brakkenstein. Het leuke aan Brakkefort is dat ze veel zand en waterspeelplekken hebben. Een fijne speeltuin als het zonnetje schijnt!

4. Samen genieten van een Paasontbijt/Paasbrunch

Het hoogtepunt van het paasweekend is natuurlijk de tafel vol met broodjes, verse jus en eitjes bij het paasontbijt (of de paasbrunch voor de uitslapers). Gelukkig kunnen we hiervan weer lekker genieten bij vele Nijmeegse cafés, lunchrooms en restaurants. Wacht dacht je bijvoorbeeld van Brasserie 't Zotte Lemke of in de Kazerne? Eet smakelijk!

6. Paasknutselen

Zet de kinderen in voor het maken van een schattige decoratie voor de paastafel... zoals de welbekende eierdopjes van een wc-rolletje. Of maak samen konijnenoren en creatieve paasmutsen om te dragen tijdens het paasfeest! Bekijk snel alle leuke paasknutsel ideeën.

Meer Paastips lezen?

Bekijk onze Paaspagina van 2023

Dit vind je misschien ook leuk...