6x Paasactiviteiten met kinderen

Wat te doen met Pasen 2021? Zondag 4 april en maandag 5 april is het alweer zover! Gelukkig kunnen de typische paasactiviteiten die bij het feest horen nog altijd doorgaan. Samen genieten van een paasbrunch, maar eerst nog even de paaseieren in de tuin zoeken en ze vervolgens schilderen… Er zijn daarnaast nog veel meer leuke ideeën wat paasactiviteiten betreft… en die activiteiten hebben we voor jou en je kids op een rijtje gezet. Alles voor ‘fant-egg-stic days’!

1. Diertjes kijken én paaseitjes zoeken!

Zijn je kinderen dierenliefhebbers? Neem dan een bezoek aan het Kronenburgerpark, want daar vind je leuke diertjes. Of ga met de kids richting Goffertpark naar de kinderboerderij. Hier zijn heel veel diertjes zoals schapen, pauwen, varkens, konijnen, paarden en nog veel meer! PS: de paashaas komt hier langs en verstopt de lekkerste paaseitjes! Een mooi knutselwerkje in het teken van Pasen kan natuurlijk niet ontbreken. Dat wordt zoeken, speuren en struinen!

3. Spelen in een speeltuin

In de grootste speeltuin van Nijmegen, de Leemkuil, kun je avontuurlijk spelen in de bossen. Ze hebben schommels, wippen, klimtoestellen, glijbanen, een skelterbaan, een treintje op echte rails en nog meer veel! Of ga naar Brakkefort: een overzichtelijke buitenspeeltuin in de wijk Brakkenstein. Het leuke aan Brakkefort is dat ze veel zand en waterspeelplekken hebben. Een fijne speeltuin als het zonnetje schijnt!

Bij de speeltuinen gelden dezelfde maatregelen: het is verplicht om voorafgaand aan je bezoek telefonisch een tijdsblok (10.00 – 13.00 uur of 14.00 – 17.00 uur) te reserveren, bezoek de speeltuin met je eigen huishouden en je mag alleen naar de speeltuin als iedereen in je gezelschap klachtenvrij is.

4. Samen genieten van een Paasbrunch

Het hoogtepunt van het paasweekend is natuurlijk de tafel vol met broodjes, verse jus en eitjes bij het paasontbijt (of de paasbrunch voor de uitslapers). Gelukkig hoeft daar niet veel aan te veranderen in deze tijd! Veel Nijmeegse cafés, lunchrooms en restaurants stellen met liefde een ontbijtje of brunch to go voor je samen. Zoals bij Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent, Bakkerij BartDe Meesterproef... In de lijst van de Facebookgroep Thuisbezorgd Nijmegen kun je zien welke restaurants aan huis bezorgen. Roep iedereen snel aan tafel!

6. Paasknutselen

Zet de kinderen in voor het maken van een schattige decoratie voor de paastafel... zoals de welbekende eierdopjes van een wc-rolletje. Of maak samen konijnenoren en creatieve paasmutsen om te dragen tijdens het paasfeest! Bekijk snel alle leuke paasknutsel ideeën.

Dit vind je misschien ook leuk