7x een ommetje in Nijmegen

Heb je zin in een ommetje, een kleine wandeling door een wijk? Dat kan! Wij hebben meer dan 40 leuke wandelingen door Nijmegen. En wij tippen jou nu de zeven leukste ommetjes door Nijmegen. Bekijk hier alle ommetjes.

1. Binnenstad

Wij houden natuurlijk van de binnenstad en daarom is dit tip 1! In dit ommetje ligt de nadruk op het groen in het centrum van Nijmegen. Je start deze route in de Marikenstraat bij de twee paardenkastanjes aan de Raadhuishof. Een bijzondere locatie met een bijzonder verhaal. Je loopt langs het Valkhofpark en Kronenburgerpark. De route eindigt bij de Mariënburggarage, waar de lifttorren voorzien is van een groene klimop.

Ommetje Binnenstad

2. Rivierpark

Ontdek dit bijzondere stukje van Nijmegen en steek een keer de Waal over. Door het rivierpark van Nijmegen loopt een ommetje van ongeveer 4,5 kilometer. De route loopt door Veur Lent, waar je bij Café de Zon kunt stoppen voor een warme chocomelk of glühwein to go. Onderweg kom je ook langs het Gezicht van Nijmegen, een enorm beeld dat verwijst naar een van de oudste en bekendste bodemvondsten in Nijmegen.

Ommetje Rivierpark

 

3. Hartje oost

Deze wandeling gaat door het kloppende hart van Altrade, ook wel Nijmegen-Oost genoemd. Het is een sfeervolle wijk met leuke straten, gezellige kroegen en mooie gebouwen. Je loopt langs Maria Geboortekerk en het Julianapark. Een mooie tussenstop heeft dit ommetje zeker, want je komt langs Café Jos de meesterschenkerij van Nijmegen. Helaas moet je wel even wachten totdat Café Jos weer open is om hier een drankje te drinken.

Ommetje Oost

4. Ommetje Biezen en Hees

Een heerlijk ommetje van 3,5 kilometer net buiten het centrum van Nijmegen. Onderweg kom je mooie karakteristieke villa’s en veel groen tegen. Je loopt door verschillende parken die onderdeel uitmaken van Park West. In een van deze parken, park Leeuwenstein, kun je zelfs vele exotische bomen bewonderen.

Ommetje Biezen & Hees

5. Hunnerberg

Een mooi ommetje over de stuwwal van Nijmegen-Oost. Je loopt met dit ommetje over een stuk historie, want de stuwwal is ontstaan toen dikke ijstongen zand, klei en steen voor zich uitschoven zo'n 150.000 jaar geleden. In dit ommetje heb je ook een heel mooi uitzichtpunt en kom je langs het geometrische kunstwerk van Yvonne Kracht. 

Ommetje Hunnerberg

6. Willemskwartier en omliggende buurten

Loop een gevarieerd rondje door sfeervolle buurten en industrieel erfgoed. Je komt tijdens dit ommetje van 3,5 kilometer meer te weten over de rijke geschiedenis van Nijmegen. Onderweg loop je langs het Beetsplein, waar de sporen van de tweede wereldoorlog nog te zien zijn. Je loopt door de Dukaatstraat; een voormalig bedrijfsterrein. En je komt langs een schuilkelder die vlak na de tweede wereldoorlog is gebouwd. Als laatste loop je langs het onderduikadres van de familie Gottschalk; waar ze de hele oorlog ondergedoken hebben gezeten.

Ommetje Willemskwartier

 

7. Bottendaal

Je kent hem wel... de wijk Bottendaal. Een van de meest geliefde wijken om te wonen in Nijmegen en daarom mag een ommetje door deze wijk niet ontbreken. Je wandelt langs de St. Josefkerk, Speeltuin Het Kraaienest en de mooie muurschildering van graffitikunstenaar Jochem van der Weg. 

Ommetje Bottendaal

Dit vind je misschien ook leuk