Herfst in Nijmegen

Wind, regen, dwarrelende gekleurde blaadjes en je weet dat de herfst is begonnen. Heerlijk om dan naar het bos toe te gaan op zoek naar blaadjes, eikeltjes of gewoon even voor een frisse neus. Ook cultureel Nijmegen gaat weer van start om jou tijdens deze donkere dagen van spektakel en de mooiste optredens te voorzien. Kom en geniet van de herfst in Nijmegen!

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie hoeven je kids zich niet te vervelen in Nijmegen. Diverse locaties hebben namelijk speciale kinderactiviteiten. Het Afrika Museum organiseert verschillende activiteiten, waaronder een leuke workshop. Ook bij de Lindenberg zijn er leuke voorstellingen te zien in de herfstvakantie. Neem deze herfstvakantie ook zeker een bezoekje aan LUX, daar pakken ze altijd uit met het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar: Cinekid! LUX wordt dan omgetoverd tot een multimediaspeeltuin waarin kinderen kunnen meedoen aan workshops en tientallen juniorfilms kunnen kijken.

Herfstcultuur

Schemerlicht Festival

Het Schemerlicht Festival keert terug met een kersverse, immersieve wandeling langs licht- en geluidskunstwerken. Van donderdag 12 oktober t/m zondag 22 oktober staan in het Goffertpark 15 licht- en geluidsinstallaties in het thema 'Lucht Ruim'. Kunstenaars, componisten en wetenschappers verbinden ecologie, kunst en innovatie voor jong en oud en vragen aandacht voor het klimaat. 

Herfstdrift

Dansend de herfst door? Dat kan zeker in Nijmegen. Naast dat er genoeg leuke concerten en/of feestjes zijn, bestaat er ook een echt herfstfestival: Herfstdrift. Tenten, vuurkorfjes en goede muziek... ze zorgen er zeker voor dat je het niet koud krijgt. En krijg je dat wel? Dan moet je jezelf snel warm dansen. 

Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop is een van de bekendste hardloopwedstrijden in Nijmegen. De loop trekt al jaren duizenden lopers uit binnen- en buitenland naar Nijmegen. Tijdens deze wedstijd ren je over, de naam zegt het al, de zevenheuvelenweg. Het is een heuvelachtige weg tussen Nijmegen en Groesbeek. Als je van plan bent om deel te nemen, vergeet dan niet goed te trainen!

024geschiedenis

Oktober is de Maand van de geschiedenis bij 024geschiedenis! Tussen 7 en 15 oktober gaan zij een mooi programma opzetten, dat vooral plaatsvindt in de Sint-Nicolaaskapel en het Valkhofpark. Geniet dagelijks van een cultureel theatercafé in de Sint-Nicolaaskapel met diverse presentaties, muziek en pitches uit het culturele erfgoedveld gecombineerd met Nijmeegse horeca hotspots. Ook aan de Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz kun jij dit jaar weer meedoen!

Sinterklaas in Nijmegen

Als je denkt aan Sinterklaas dan denk je niet snel aan de herfst, maar niets is minder waar. Sint en zijn Pieten arriveren namelijk op zaterdag 18 november in ons land en dat is midden in de herfst. Als Sinterklaas in Nijmegen is, wordt het een feestje! Net als andere jaren is de Sint met zijn Pieten te bezoeken in het Huis van Sinterklaas

Najaarskermis

Suikerspinnen, de Breakdance, de Mega Booster, de draaimolen en nog veel meer vind je op de najaarskermis in Nijmegen. Het Kelfkensbos en de Waalkade zijn van zaterdag 30 september t/m zondag 8 oktober helemaal omgetoverd tot een pretparadijs. 

Het beste van de herfst in Nijmegen

Ontdek de seizoenen - in Nijmegen