Herfst in Nijmegen

Wind, regen, dwarrelende gekleurde blaadjes en je weet dat de herfst is begonnen. Heerlijk om dan naar het bos toe te gaan op zoek naar blaadjes, eikeltjes of gewoon even voor een frisse neus. Ook cultureel Nijmegen gaat weer van start om jou tijdens deze donkere dagen van spektakel en de mooiste optredens te voorzien. Kom en geniet van de herfst in Nijmegen!

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie hoeven je kids je niet te vervelen in Nijmegen. Diverse locaties hebben speciale kinderactiviteiten zoals Museum het Valkof, Afrika Museum, de Bastei en de Lindenberg. Ook LUX pakt altijd uit met het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar: Cinekid! LUX wordt dan omgetoverd tot een multimediaspeeltuin waarin kinderen kunnen meedoen aan workshops en tientallen juniorfilms kunnen kijken.

Herfstcultuur

International Science Film Festival

Houd je van documentaires? Dan ben je op wetenschapsfilmfestival InScience op je plek. In november zie, leer en ervaar je hier gedurende vijf dagen alles over de meest recente en baanbrekende wetenschap.

Herfstdrift

Dansend de herfst door? Dat kan zeker in Nijmegen. Naast dat er genoeg leuke concerten en/of feestjes zijn, bestaat er ook een echt herfstfestival: Herfstdrift. Tenten, vuurkorfjes en goede muziek... ze zorgen er zeker voor dat je het niet koud krijgt. En krijg je dat wel? Dan moet je jezelf snel warm dansen. 

Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop is een van de bekendste hardloopwedstrijden in Nijmegen. De loop trekt al jaren duizenden lopers uit binnen- en buitenland naar Nijmegen. Tijdens deze wedstijd ren je over, de naam zegt het al, de zevenheuvelenweg. Het is een heuvelactige weg tussen Nijmegen en Groesbeek. Als je van plan bent om deel te nemen, vergeet dan niet goed te trainen!

Wintertuinfestival

Voor iedereen die van literatuur en poëzie houdt is het Wintertuinfestival een echte aanrader. Aan het einde van jaar kun je hier naartoe, met elk jaar een ander actueel thema.

Sinterklaas in Nijmegen

Als je denkt aan Sinterklaas dan denk je niet snel aan de herfst, maar niets is minder waar. Sint en zijn pieten komen namelijk altijd half november naar Nijmegen en dat is middenin de herfst. Kom naar de intocht of haal je pietendiploma in de stad. En vergeet niet om een chocoladeletter en pepernoten op tijd in huis te halen ;)!

Meer informatie

Verhalen voor in de herfst

Het beste van de herfst in Nijmegen

Ontdek de seizoenen - in Nijmegen