Pitabar Nijmegen, Moderne Griekse Streetfood

| Ferhat Tokbay

Wie kent ‘m niet? Een lekkere pita gyros, na het uitgaan of gewoon als snelle avondmaaltijd. ‘Dat kan beter’ dachten ondernemers Andreas Gliatis en Fay Remmers. In de Pitabar, naast Dionysos aan de Bloemerstraat, ontdek je wat voor heerlijke broodjes er allemaal mogelijk zijn.

Om de Pitabar het kleine zusje van Dionysos te noemen, zou de zaak geen eer aan doen. Hoewel beide zaken dezelfde eigenaar hebben en de Griekse keuken omarmen, houden daar ook de vergelijkingen wel op. Loop de Pitabar binnen en je waant jezelf in een hippe eettent in Athene. Van de Griekse muziek op de achtergrond tot de inrichting en het lettertype op de menukaart, alles ademt hier Griekenland. ‘We krijgen veel complimenten over de authentieke sfeer hier, ook van Griekse Nijmegenaren’.

Het idee voor de Pitabar ontstond al een paar jaar geleden. Nu is de zaak ongeveer twee maanden geopend en genieten ze al van terugkomende klanten. ‘Vooral de Griekse ijskoffie trekt veel mensen die snel binnenlopen tijdens de middagwandeling’. Maar de grote variatie aan pita’s maakt de zaak vooral uniek.

Natuurlijk ontbreekt de klassieke pita gyros niet, maar wat dacht je van een pita pulled chicken? Er is ook aan de vegetarische én veganistische bezoekers gedacht met een pita spicy chicken of pita feta. Maar ben je nou toe aan een Griekse zoete snack bij de koffie? Dan is ook daar een leuke variatie van verkrijgbaar.

De menukaart laat het concept van de PitaBar mooi zien, namelijk hippe streetfood dat uitstekend vanaf de middag tot in de avond lekker is.

Vierdaagsefeesten

Nu de stad volledig in het thema staat van de Nijmeegse vierdaagse, wordt er iedere dag hard gewerkt om de enorme mensenmassa te kunnen voorzien van de Griekse lekkernijen. Op het terras wanen de bezoekers zich echt even op het Griekse strand.

Ze hebben aangepaste openingstijden tijdens de vierdaagsefeesten; de deuren gaan open om 15.00 en blijven open zolang het nog gezellig is. Dus het is zeer mogelijk dat je je avond ook bij de Pitabar kan afsluiten. Zelf hebben de ondernemers in ieder geval zin om iedereen kennis te laten maken met hun pita’s.

Bekijk de website voor meer informatie: pitabarnijmegen.nl

 

Fotografie: Toon de Vos

Dit vind je misschien ook leuk...