Marcel Arentz - Wijnhandel Marcel Arentz

“Wie mogen mijn zaak niet missen? Culinaire liefhebbers, verzamelaars en mensen die willen genieten van een goed glas wijn.”
 

“Bij Wijnhandel Marcel Arentz verkopen we 1100 soorten wijn uit de hele wereld, in de prijsklasse vanaf €5,50 tot zeer exclusief. Daarmee hebben we een van de grootste wijnassortimenten van heel Nederland! De nadruk ligt bij ons op wijnen uit Duitsland, Italië en Frankrijk. Bovendien verkopen we veel biologische- en natuurwijnen in onze winkel en webshop.

Tijdens mijn studiejaren in Nijmegen raakte ik gefascineerd in wijn. Daarom heb ik na mijn afstuderen in 1990 een wijnwinkel geopend op de Hertogstraat 82. Vijf jaar geleden heb ik ook het pand ernaast gekocht. Nu heb ik 125 vierkante meter vloeroppervlak voor de verkoop van de wijnen, helemaal onderkelderd, perfect voor een wijnzaak! Maar daar hield het nog niet bij op.

Twee jaar geleden hebben we ook het hoekpand ernaast erbij getrokken. Daar zijn we de wijnbar Wijn bij Arentz begonnen. Wijn bij Arentz is door Grootspraak – dé restaurantgids voor wijnliefhebbers – uitgeroepen tot wijnbar van het jaar 2020. Ook organiseren we proeverijen en activiteiten. Wijn-spijscombinaties zijn onze specialiteit.

Mijn favoriete wijnen zijn de Riesling uit Duitsland en Pinot Noir uit Frankrijk en Duitsland. Wijnweetje: in Duitsland heet een Pinot Noir 'Spätburgunder'. Ik drink ook graag champagnes en andere mooie mousserende wijnen. 

Ik ben in na mijn studie in Nijmegen blijven hangen, omdat dit een hele gezellige en relaxte stad is met een schitterende omgeving. Inmiddels woon ik hier al meer dan 40 jaar, dus ik ben wel een echte Nijmegenaar geworden!”   - Marcel Arentz

Wijnhandel Marcel Arentz

Hertogstraat 82
6511SE Nijmegen
Bekijk de locatie

Fotografie: Wilger Brevoord

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: