Eigenaar Bas

Interview: Bas Hoebink over pop-up store Deli

| Amy Ruiters

Bas Hoebink, eigenaar van Het Hoofdkwartier, waaronder zowel slagerij en restaurant The Black Fox en ambachtelijk restaurant De Meesterproef samenkomen, heeft het idee van pop-up tot werkelijkheid gebracht in Deli. Als je door het centrum van Nijmegen een ommetje maakt kun je dit sfeervolle winkeltje niet missen! In de Stikke Hezelstraat nodigen de grote verlichte letters je uit om al watertandend de lokale delicatessen te bekijken die dit zaakje vullen. De heerlijkheid van de producten is vanzelfsprekend, en in een interview vertelt Bas meer over de positieve drijfveer achter pop-up Deli.

Het Hoofdkwartier Horeca bloeit op in de weekenden met originele projecten en speciale maaltijd- en borrelboxen waarmee ze hun visie op eten, drinken en gastvrijheid aan je meegeven voor thuis. Op hun website vind je meer informatie over wat ze allemaal in petto hebben. Zo is er aankomend weekend (13 en 14 maart) een leuke wandeling tussen de horecazaken gepland waarbij je een heerlijk menu ophaalt om thuis van te genieten.

Toch is dit voor de energieke Bas en zijn werknemers nog niet genoeg. De vraag “hoe kan ik ervoor zorgen dat we weer wat werk omhanden hebben” werd gelukkig snel beantwoord met een pop-up idee: Deli, een delicatessenwinkeltje. Samen staan we sterk is verwoord in deze creatieve samenwerking waarbij horeca, leverancier en pand verhuurder elkaar steunen. “Deli is wat structureler dan evenementjes en we willen wel actief en in de picture blijven” vertelt Bas. Daarnaast is een belangrijke drijfveer het steunen van de lokale leverancier.

En zo ging Het Hoofdkwartier aan de slag en met die fijne vertrouwde werkdruk opende Deli snel en vlot de deuren. Deli is nu 2,5 week open en wordt bemand door Bas zijn werknemers. Iedereen is blij om aan het werk te zijn en om gesprekjes te voeren met gasten, want dat was echt een sociaal gemis. Het loopt ook nog eens best goed en de gasten zijn enorm enthousiast. “We hopen iedereen natuurlijk wat lekkers mee te geven en vooral de feel-good vibe! Bij ons kan je even FUN-shoppen! Hier koop je echt lekkere dingetjes, allemaal net wat anders dan anderen.”

Bas is trots dat Deli maar liefst 40 lokale leveranciers presenteert. Voor nu is het assortiment bepaald, en op den duur ziet Bas ook de mogelijkheid om meerdere en andere leveranciers te faciliteren met een plekje in Deli. Het blijft een pop-up dus als de horeca weer opengaat dan gaat Deli stoppen. Tot die tijd hopen Bas en zijn werknemers iedereen te verrassen met de producten: van wrapjes tot de lekkerste gebakjes bij de koffie, allemaal ready to go.

Het funshoppen voor de gasten van Deli is ook voelbaar onder het personeel. Hoewel de onrust in de horeca vaak wordt verwoord in boosheid ziet Bas dit anders: “We kiezen voor de positieve kijk, daar komen we verder mee en zo blijven we flexibel”.

Alles voor bij de koffie, borrel en maaltijd is dus te vinden in dit sfeervolle zaakje waar je met een glimlach wordt ontvangen. Een beetje hip, beetje bio, beetje vegan en vooral lekker lokaal. Ook al is het nog onzeker wanneer de horeca opent, als het zover is sluit Deli de deuren in de Stikke Hezelstraat. Kom dus snel langs want Deli is een plekje dat je niet wil missen. Maar mocht je Deli straks wel missen, onthoud dat deze delicatessen en vele anderen ook te vinden zijn bij The Black Fox en De Meesterproef.

 

Fotografie: Henk Beenen