Het strandgevoel van Nijmegen ervaren bij Strandbar Stek, een interview met Paul Dirks

| Amy Ruiters

Het zonnetje aan de blauwe lucht, een lekker biertje, het fijne gevoel van warm zand om je tenen in te graven en schitterend water om naar te turen in de verte. Wat wil je nog meer? Of ja, je wilt natuurlijk precies dit en dan heerlijk in je eigen stad! Strandbar Stek is de plek die dit mogelijk maakt. “Het strandgevoel van Nijmegen ervaren is het idee waar wij naar streven” verteld Paul Dirks in een interview. En hij heeft nog veel meer te bieden met dit pareltje aan de Waal.

Nijmegen heeft al ontzettend veel te bieden maar een strandbar ontbrak. “Hier kun je de rust van de Waal ervaren. We willen op deze locatie cultuur, strandgevoel en een horecazaak samenbrengen.” Een divers publiek kan hier dan ook terecht. Van jong tot oud, iedereen is welkom. Bij goed weer zit het gezellig vol op het zandstrand! Maar ook bij een grijze dag kun je het zonnige gevoel binnen ervaren, de boekenkast is namelijk goed gevuld en gezelschapsspelletjes staan klaar.


Paul Dirks

Nog meer in petto

De bar is nu 5 weken open en Paul en zijn collega’s zijn druk bezig om alles op de beste manier te organiseren. Een goed gevulde menukaart vol lekker eten ligt binnenkort op de tafels en de agenda wordt steeds verder gevuld met evenementen. Want naast de vakantiesferen op het terras, is een beachparty op z’n tijd zeker geen uitzondering. “Ik wil iets moois creëren waar ik zelf ook naartoe zou gaan en vooral ook heel veel mensen aanspreekt. Popronde komt ook bij ons op het programma en een Food festival staat ook op de planning. En we hebben nog meer in petto in de loop van het jaar. ”

“Volgend seizoen gaan we ons nog meer inzetten om een zeer divers cultureel programma neer te zetten. Zo hebben we nu bijvoorbeeld ook yoga die wegens succes is verlengd.” Paul is naast de diversiteit van het programma ook bezig om meer dagevenementen te organiseren. De Nijmeegse nachten zijn cultureel al goed gevuld, maar waarom pas laat beginnen als je een hele dag kan genieten op het strand in de zon? “Ik wil met het diverse culturele programma graag meegeven dat het vooral om de belevenis gaat, meer dan om de artiest, en daarin focussen op lokaal en kleinschalig en vooral het genieten in het daglicht.”

Voor ieder wat wils

Voor ieder wat wils is een passende zin voor Strandbar Stek. Op de website vind je hun uiteenlopende aanbod, wees er snel bij want sommigen events zijn snel uitverkocht. Voel je je geroepen om mee te helpen aan dit diverse culturele programma, neem dan vooral contact op met Paul. En ben je gewoon nieuwsgierig naar Strandbar Stek, kom het strandgevoel dan lekker ervaren op deze zonnige plek.  

Fotografie: Mike Croonenberg

Dit vind je misschien ook leuk