Vintage Island opent winkel in Nijmegen

De zaken gaan goed. Naast steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Groningen en Maastricht, beschikt Nijmegen nu ook over de hippe vintagewinkel, genaamd ‘Vintage Island’. Deze is te vinden in de oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat. Daar misstaat het niet tussen al die andere bijzondere winkels die de straat rijk is. Dus mocht je binnenkort door het mooie centrum van Nijmegen lopen, neem dan zeker een kijkje bij ‘Vintage Island’!

Voor ieder wat wils

Niet alleen de inwoners van Nijmegen zullen naar verwachting tot het winkelende publiek van ‘Vintage Island’ gaan behoren. De ervaring van de andere winkels leert namelijk dat ook toeristen of andere toevallige voorbijgangers tot de klandizie kunnen worden gerekend. Niet alleen toeval zorgt voor clientèle, want door middel van hun brede aanbod aan vintage kleding van jassen, tot broeken tot accesoires trekken zij ook echte vintage hunters naar hun winkel. De doelgroep is breed te noemen met leeftijden tussen de 15 en 80 jaar, want er is voor ieder wat wils. 

Sustainable fashion 

Met haar uitgebreide collectie cowboylaarzen en hoogwaardige kledingassortiment — van jeans & denim tot Noorse truien — voor zowel dames en heren, draagt ‘Vintage Island’ de boodschap van duurzaamheid uit, waar slechts 15% van hun assortiment nieuw is. Een boodschap, die in een studentenstad als Nijmegen, waar milieubewustheid en hergebruik hand in hand gaan, tot de verbeelding spreekt.  

Spiksplinternieuwe retroparels

Het gezellig ogende winkelinterieur is gevuld met een overzichtelijk gesorteerde, bonte collectie die allesbehalve statisch is; jaarlijks kopen ze meermaals wereldwijd op grote schaal in. Naast Europese landen als Italië en Frankrijk, ontbreekt een land als Amerika ook niet in hun zoektocht naar mooie kleding en accessoires. Soms is er echt sprake van schatzoeken wanneer ze een parelvondst doen. Zoals overschotten uit de jaren ’80 en ’90, die al decennia ongebruikt in opslag liggen, wachtend op een toekomstige drager. Hierdoor kan het maar zo zijn dat je de trotse eigenaar wordt van een spiksplinternieuw retro kledingstuk. Verder kun je als klant ervan op aan dat ‘Vintage Island’ sowieso ten minste twee keer per maand bijzondere items uitstalt in kleine of grotere oplage.

Over Vintage Island Njimegen

En als je zelf lekker wilt gaan shoppen bij Vintage Island op zoek naar dat ene bijzondere bomberjack met die grote geborduurde M&M’s erop of naar een paar comfortabel zittende cowboylaarzen, dan kan dit maar liefst op alle dagen van de week: op maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur. Kun je zelf geen keuze maken tussen al dat moois dan kun je online in verschillende prijscategorieën een mysterybox bestellen.

Voor verdere informatie bekijk hun Instagrampagina en de website

 

Fotografie: Robert de Zwart

Dit vind je misschien ook leuk...