Bas Hoebink - De Meesterproef

“De industriële locatie maakt De Meesterproef bijzonder. Daarnaast vind ik dat we onwijs lekkere groentegerechten maken.”
 

“In 2012 opende ik mijn eerste restaurant, De Firma. Dat ging heel goed en ik wilde graag uitbreiden. Daarom ben ik in 2014 met De Meesterproef begonnen! Het idee ontstond in Kopenhagen. Op een druilerige dag waren we op zoek naar een restaurant en kwamen we terecht op een verlaten fabrieksterrein. Zaten we misschien verkeerd? Maar na even zoeken kwamen we het restaurant binnen. Daar werden we heel hartelijk ontvangen en we hebben ontzettend lekker gegeten. Omdat je het niet verwacht op die plek, staat het restaurant al 1-0 voor. 

Destijds kwam net het Honigcomplex vrij; wij waren een van de eerste huurders! In het begin was De Meesterproef een echte trekpleister, mensen kwamen speciaal voor de bijzondere locatie naar ons toe. Inmiddels zijn er veel meer jonge horeca-ondernemers in Nijmegen die echt goede initiatieven ontplooien. Je kunt het concurrentie noemen, maar ik vind het vooral leuk. 


Bas Hoebink (links) van De Meesterproef.
 

Inmiddels is het einde van het Honigcomplex in zicht: eind 2021 wordt plaatsgemaakt voor woningbouw. Je hebt dus nog maar een jaar de kans om De Meesterproef te bezoeken! Waarom moet je zeker eens langskomen? Ik vind dat we onwijs lekkere groentegerechten maken. We werken veel samen met lokale tuinders: in het begin van het jaar overleggen we wat ze aanplanten, in de loop van het jaar bereiden we daar wat moois mee. We bereiden alles zelf, maar ook dat is meer de standaard geworden tegenwoordig, gelukkig.

Ik kom uit Wijchen, maar inmiddels voel ik me een echte Nijmegenaar. Het is een hele dynamische stad. Ik vind het heel tof dat we nu een nieuw stuk van Nijmegen aan het ontwikkelen zijn, van de Spoorbrug tot de nieuwe brug. De stad is zichzelf opnieuw aan het uitvinden. We merken ook dat we een hele nieuwe doelgroep aantrekken, doordat om ons heen nieuwe woningen zijn gebouwd. We zijn meer gaan inspelen op wat de buurtbewoners prettig vinden en we zien onze buren ook steeds meer terugkomen.

Na de lockdown hebben we een erg goede zomer gedraaid. Wekenlang, van maandag tot en met zondag, kwamen er Nederlandse toeristen over de vloer die écht geïnteresseerd waren in de stad Nijmegen. Dat was een superleuke en bijzondere periode in het bestaan van De Meesterproef.”   - Bas Hoebink.

De Meesterproef

Waalbandijk 14
6541AJ Nijmegen
Bekijk de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

 

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: