10x restaurants met een binnentuin in Nijmegen

De deuren van de restaurants zijn weer open! We hebben hieronder 10 restaurants met een binnentuin voor je op een rij gezet. Laat het zomers gevoel maar komen!

1. Why Not

Tijdens de lockdown hebben de medewerkers van Why Not de handen ineen geslagen en komen de meest diverse gerechtjes uit de keuken. Ook nu de terrassen weer geopend zijn hebben ze een gezamenlijke menukaart. In het gezellige binnentuintje geniet je onder andere van pancakes en streetfood.

2. Restaurant 't Zotte Lemke

Bij Restaurant 't Zotte Lemke, een mooi historisch pand, kun je altijd terecht voor wat lekkers te eten en te drinken én een dosis gezelligheid in de binnentuin. 

6. Borboleta

Borboleta (Portugees voor vlinder) is een sociale onderneming waar zowel in de bediening als in de keuken mensen met een (verstandelijke) beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt werken. Een fijne en knusse plek in mediterrane stijl waar je met vrienden geniet van een ambachtelijke lunch, een boek leest met een ontbijtje erbij of even bijkomt van het winkelen met een verse gemberthee en een huisgemaakte cheesecake. Dit allemaal in een prachtige binnentuin! 

7. Eetbar MikMak

Met veel plezier ontvangt Eetbar MikMak haar gasten in hun verwarmde en overdekte binnentuin. Je kunt hier comfortabel zitten en genieten van lekkere drankjes en fijne smaken uit diverse straten van de wereld. 

 

8. BLUF. Nijmegen

BLUF. is een foodcafé in hartje Nijmegen, waar je in een ongedwongen sfeer kunt genieten van diverse lunchgerechten in de binnentuin. Maar natuurlijk ook van een drankje, een kopje thee of koffie en dat natuurlijk met of zonder een keuze uit de zelfgemaakte zoetigheden. Omdat zij daarnaast erg van delen houden kun je bij hen ook samen genieten van shared tasting (diverse zoetigheden), shared lunch, high tea, high wine en high beer. 

9. FIKA

FIKA: De Zweedse koffiepauze is meer dan een koffiepauze. Het is een ritueel. FIKA is een lunchcafé in het centrum van Nijmegen, gelegen in het opkomende horeca-gebied tussen Mariënburg en Hertogplein. 

10. Hortus Nijmegen

Aan de zuid-oost grens van Nijmegen ligt Hortus Nijmegen. Hortus Nijmegen kent twee tuinen: de botanische tuin en de theetuin. Je vindt hier veel rust, schoonheid. In de prachtige theetuin vind je – onder de grote parasol – het terras.