8x frietje eten in Nijmegen

Een ambachtelijke (vega) snack als lunch, een puntzak patat voor onderweg of een frikadel uit de muur na een avond stappen? Er is eigenlijk altijd wel een goed moment voor een lekkere vette hap. Op deze plekken in Nijmegen scoor jij de lekkerste frietjes!

1. Friterie & Zo

Bij Friterie & Zo kun je terecht voor bijzonder lekkere frietjes met smakelijke toppings. Van pulled chicken, tot ambachtelijk stoofvlees en kaassaus tot Rendang. Ook voor bourgondische burgers ben je aan het goede adres bij Friterie & Zo. Ze hebben ook nog eens genoeg vega en vegan opties. Eet smakelijk!

Koningstraat 7, 6511 LA Nijmegen

 

2. Picadilly

De huisgemaakte snacks van Picadilly zijn al jarenlang een begrip in en rond Nijmegen. En dat begrijpen wij wel. De verse producten en ruime keuze maken dit de ideale plek om jezelf te trakteren op iets lekkers. Leuk is dat je bij dit echte familiebedrijf nog ouderwets een snack uit de muur kan trekken!

Smutsstraat 15-17-21, 6543 NH Nijmegen

3. Piccolino

Aan de Lange Hezelstraat vind je Piccolino. Hun zelfgemaakte patat wordt gebakken in 100% plantaardige frituurolie en geserveerd in een typisch rood-wit geblokte puntzak. Met een ruime keus aan sausen maak je jouw frietje nóg specialer!

Lange Hezelstraat 23, 6511 CB Nijmegen

 

4. Frituur de Burcht

Bij Frituur de Burcht kun je zowel dineren als afhalen. Je bestelt er niet alleen verse vlaamse friet, maar ook staan er (vegetarische) snacks, frisdranken, softijsjes en mikshakes op het menu.

Burchtstraat 81, 6511 RC Nijmegen

 

5. Friethuys Oer

Zacht van binnen en knapperig van buiten. Dat zijn de frieten van Friethuys Oer in het centrum van Nijmegen. Deze heerlijke ambachtelijke frieten worden gebakken mét schil. Van de welbekende snacks staan er ook vegan varianten op het menu. Friethuys Oer is alle dagen van de week open voor de fanatieke snacker.

Ziekerstraat 1, 6511 LD Nijmegen

 

6. Cafetaria Vuurens

Bij Cafetaria Vuurens in de Smetiusstraat kun je terecht voor een gezellige retro ambiance. De zaak bestaat al sinds 1948 en het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Naast een portie nostalgie zijn ook de frieten ouderwets lekker te noemen.

Smetiusstraat 16, 6511 ES Nijmegen

7. Loket 13

Het concept van Vlaams friethuis Loket 13 ontstond in Apeldoorn, maar was al snel in andere steden te vinden, waaronder ook aan de Burchtstraat in Nijmegen. Hun ambachtelijke bereidingswijze werd meermaals bekroond tot de beste van Nederland. Flinke toef Belgische mayo erbij en smullen maar. Je kunt er ook bestellen. Ideaal dus voor op jouw luie zondag.

Burchtstraat 55, 6511 RB Nijmegen

 

8. Snackbar Corry 

Snackbar Corry mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. De snackbar aan de Daalseweg wordt geprezen onder Nijmegenaren en ging viraal op Instagram na het plaatsen van grappige video's. Uniek aan de snackbar is dat ze graag met nieuwe, smakelijke combinaties op de proppen komen. Hier opeten of meenemen?

Daalseweg 1, 6521 GE Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk