6x verkoeling zoeken aan het water bij Nijmegen

Het kwik boven de 25 graden? Dan zijn de Nijmegenaren volop bij open water te vinden! Even lekker dobberen of pootje baden, je gewichtloos voelen en relaxen. Wij lichten een aantal zonovergoten strandplekken voor je uit.

1. Waalstrandjes

Met het lekkere weer is iedereen op één van de Waalstrandjes in Nijmegen te vinden! Vanuit het hartje van het centrum sta je binnen 15 minuten aan het water. De stranden zijn het makkelijkst te voet of met de fiets te bereiken.

2. Spiegelwaal

Een andere fijne plek voor een zonovergoten stranddag in Nijmegen zijn de stranden van de Spiegelwaal. Een heerlijke plek die bij elke Nijmegenaar wel bekend is. Hier is geen stroming, waardoor het bij uitstek geschikt is om in te zwemmen. Of wat dacht je van een dagje zeilen of kanoën? Huur de benodigdheden eenvoudig bij Bij Ceulemans of bij SUP & SURF.

3. Wylerbergmeer

Een andere bekende badplaats onder de Nijmegenaren is het Wylerbergmeer. De plek biedt mooie stranden en een ruime ligweide met een prachtig uitzicht over het heuvelige landschap van Berg en Dal. Je betaalt alleen voor het parkeergeld maar 6 euro per dag. Er zijn daarnaast genoeg schaduwplekjes en het gebied is voorzien van toiletten.

4. Bisonbaai

De Stadswaard, een paar honderd meter buiten het centrum van Nijmegen, de Oude Waal en de Groenlanden zijn verbonden met de Bisonbaai. Onder toeziend oog van grote grazers kun je er heerlijk zwemmen en op de omliggende strandjes zonnen. Iets verder van het water staan bomen waardoor je altijd een plekje in de schaduw kunt vinden.

5. Lentse Plas

Jong en oud vermaakt zich op de officiële zwemlocatie: Lentse Plas. Het water is voorzien van een ballenlijn, die het ondiepe gedeelte van het water aangeeft. Hierdoor is het een geschikte plek voor gezinnen met kinderen. Er zijn fietsenstallingen en een mobiel toiletgebouwtje. Bezoekers kunnen de auto parkeren achter de Pathé bioscoop. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. In het diepere gedeelte van het water kunnen zij stand-up peddelsurfen (suppen), windzeilen, waterfietsen of kitesurfen.

6. Recreatiegebied Berendonck

Ook Recreatiegebied Berendonck is een bezoekje waard. In dit veelzijdige gebied aan de rand van Nijmegen in Wijchen kun je niet alleen zwemmen, maar ook een kajak, waterski of wakeboard huren. Kortom, of je nu komt voor actie of een dagje heerlijk uitrusten, genieten is gegarandeerd!

Dit vind je misschien ook leuk...