5x dingen doen in Nijmegen Centrum

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Nijmegen Centrum? Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je moet zijn wanneer je zin hebt in een lunch, een wandeling, het bezoeken van een hotspot of een activiteit!   

1. Ontbijt, lunch of diner

Het centrum van Nijmegen zit vol met fijne ontbijtplekjes. Ben jij een echte vroege vogel? Dan kun je in de vroege uurtjes al terecht bij Hotel CredibleTati NijmegenHotel Manna en Blonde Pater. Ook op de Grote Markt kun je een lekker ontbijtje scoren bij Grand Café Moenen, DOWN TOWN of Biessels Café. Eet jij graag pannenkoeken als ontbijt? Bij Nolita eet je de lekkerste American pancakes. Voor onbijten met kattenknuffels ga je naar Kattencafé Baltazar

 

Onze historische binnenstad heeft veel bijzondere, oude pareltjes waar je kunt lunchen zoals Stadscafé en restaurant de Waagh, een gebouw uit 1612. Tegenover de Stevenskerk ligt Philipse Koffie & Brocante. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van het winkelgebied. Bij Fika eet je de lekkerste Scandinavische gerechten zoals smørrebrød. Ook De Blonde Pater is een populaire luchplek voor Nijmegenaren. 

Op de Waalkade stikt het van de restaurants. Hier vind je zoal Witlof,  Grand Café WaterwolfNacional of Ultimo Restaurant & Wijnbar. Eet jij vegetarisch? Dan kun je terecht bij het Michelinsterren restaurant De Nieuwe Winkel. Het het veelgeprezen kaasgehakt eet je bij Café de Plak. Eet je met de kids? Breng dan een bezoekje aan pannenkoekenrestaurant 't Hoogstraatje of eet een burger bij Wally.

 

2. Een blokje om

Wil je Nijmegen Centrum te voet ontdekken? De Walk of the Town neemt je mee op reis naar de meest bijzondere plekken van Nijmegen. De route begint bij de Citystore op de Grote Markt en is zo'n 7 km lang. Onderweg kom je langs gebouwen, geschiedenis, horeca en cultuur. Ook zie je negen kunstwerken van Kunstenaar Niels van Bunningen. Onderweg kun je luisteren naar Audiofragmenten die de verhalen tot leven brengen. 

Wandel het Ommetje Binnenstad: een route met veel groen. De route start in de Marikenenstraat bij de twee paardenkastanjes aan de Raadhuishof. Vervolgens loop je langs het Valkhofpark en het Kronenburgerpark. De route eindigt bij de Mariënburggarage, waar de lifttorren voorzien is van een groene klimop.

3. Dé hotspots

Kronenburgerpark 

Midden in het centrum, tussen het centraal station en de Lange Hezelstraat, vind je het Kronerburgerpark. Hier kom je heerlijk tot rust tussen de bomen. Ook is hier nog een gedeelte van de oude stadsmuur bewaard gebleven waardoor je een goed beeld krijgt van het historische Nijmegen. Voor de kleintjes is er Dierenweide te vinden met herten, geiten, kippen en nog veel meer andere dieren. 

Mariënburgplein 

Het Mariënburgplein is dé culturele hotspot van het centrum. Hier vind je namelijk Bibliotheek Mariënburg, filmhuis LUX Nijmegen en de Mariënburgkapel waar je nu het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis vindt. 

De Kaaij

Aan de Waalkade vind je cultureel terras De Kaaij. Onder de Waalbrug kun je zomers genieten van de leukste muzikanten, theatermakers, chef-koks, dichters, dj's, kunstenaars, venters, bands, stands en entertainers van divers pluimage.

4. Uitgaan

Ook in de late uurtjes is Nijmegen een bruisende stad. Zo vind je In De Molenstraat verschillende café's waar je langs kan gaan voor een drankje en een dansje. Ga naar de El SombreroDe Drie Gezusters of Café van Rijn. Voor wat meer alternatieve muziek kun je terecht bij de NDRGRND

 

Ga jij een drankje doen met wat studiegenoten? In Café de FuikTwee Keer BellenBascafé en Bar 2 is het altijd wel een feestje. En de echte karaokefans kunnen natuurlijk terecht bij Roxy’s Karaokebar

Voor feestjes kun je terecht bij Doornroosje of het wat knussere Merleyn. Hier worden feestjes georganiseerd met verschillende muziekstijlen zoals techno, drum & bass, indie of house.

 

5. Sporten

Wil jij goed voorbereid beginnen met sporten? In het centrum van Nijmegen vind je alle sportwinkels die je maar nodig hebt. Op de Grote Markt vind je de Decathlon: zij hebben een breed assortiment voor verschillende sporten. Daarnaast verkopen ze ook veel op het gebied van outdoor sports en kamperen. Op Plein '44 vind je daarnaast nog Intersport Twin Sport Nijmegen en aan de Broerstraat Perry Sport. 

In het centrum zijn verschillende sportscholen te vinden. The Gym Society is een exclusieve sportschool met een hele nieuwe kijk op fitness. Je wordt hier goed begeleid en kunt hier sporten in een prachtige luxe ingerichte omgeving. Nieuw in het centrum is de FREYHEYT Sportlounge. In deze prachtige oude Nijmeegse synagoge kun je fitnessen en groepslessen volgen. Aan de rand van het centrum ligt Harbor Gym. Deze sporschool heeft zelfs een welness, een masseur en een fysiotherapeut.

Dit vind je misschien ook leuk...