Scoor voor je Club in Nijmegen: Koop lokaal, steun lokaal

Een groep Nijmeegse ondernemers gaan het hele jaar door alle maatschappelijke organisaties financieel steunen. De ondernemers, stichtingen en verenigingen maken gebruik van het innovatieve systeem van Scoor voor je Club. Scoor voor je Club is een nieuw en landelijk initiatief met een drieledig doel: koop lokaal, steun je favoriete clubs, en spaar voor jezelf.

Scoor voor je Club

Café van Rijn, Hoogenboom Mode, Dionysos, Barrika, Run2Day, Boules Bites Bar, vanHaren, Moenen Delicatessen, Citax Nijmegen Electric en Autobedrijf de Baaij. Zomaar een greep uit de groep ondernemingen die meedoet aan Scoor voor je Club. Deze ondernemingen vinden het belangrijk dat er lokaal gekocht wordt én dat zij iets terug willen geven aan de lokale stichtingen en verenigingen. Door het systeem van Scoor voor je Club kunnen zij alle maatschappelijke organisaties steunen op basis van de omzet die hen gegund wordt. Theo van Maanen, eigenaar Run2Day: “Met Scoor voor je Club kunnen we alle clubs in de omgeving financieel steunen’. Het enige wat klanten hier hoeven te doen is te pinnen. De rest gaat automatisch”.

Hoe werkt het?

Het werkt namelijk heel simpel. Elke maatschappelijke organisatie kan gratis meedoen met Scoor voor je Club. Voor elke organisatie staat een Digitale Clubkaart klaar. Als de achterban van de organisatie deze download in de privacy-vriendelijke Dappre app en de betaalrekening(en) koppelt, dan gaat sparen automatisch als er gepind wordt. Als er gescoord wordt, gaat 50% van het gespaarde bedrag automatisch naar de ‘club’ van de klant en 50% naar een persoonlijke spaarpot. Daarmee kan de klant bijvoorbeeld sparen voor een lokale tegoedbon of de contributie van zijn club. Hoeveel er wordt gespaard hangt af van de keuze van de onderneming. Dat varieert van 1% tot zelfs 15%.

Doordat de klant bepaalt hoe het gespaarde bedrag maatschappelijk herverdeeld wordt, hoeven de ondernemers deze keuze niet meer te maken. Zilano Giebels, mede-eigenaar Boules Bites Bar: “Wij krijgen wekelijks sponsoraanvragen van verenigingen. Wij kunnen onmogelijk op elke aanvraag ‘ja’ zeggen. Via Scoor voor je Club kunnen we alle clubs sponsoren en maken onze klanten blij, want de klant bepaalt waar het gespaarde geld naartoe gaat.”

Bedrijven die online hun producten verkopen zijn uitgesloten van dit systeem, behalve als zij een fysieke vestiging hebben waar men kan pinnen. Daarom kan je wel via een online bestelling bij vanHaren geld sparen voor je club, maar bedrijven zoals Bol.com’s uitgesloten van deelname.

Structurele inkomsten 

De inmiddels meer dan 100 maatschappelijke organisaties zijn ontzettend blij met dit systeem. Zo ook NMHC Nijmegen, een van de grootste hockeyverenigingen van Nijmegen. Zij start binnenkort met Scoor voor je Club. “Dit helpt onze club met weinig inspanning aan structurele inkomsten. Ook bieden we onze leden een instrument aan waardoor zij, door lokaal te kopen, geld kunnen sparen voor hun contributie”, aldus Maike Pollaert, vicevoorzitter NMHC.

Scoor voor je Club werkt samen met partners zoals NOC*NSF en INretail. Steeds meer clubs en ondernemers weten hun weg te vinden naar Scoor voor je Club. Meer informatie over of meedoen met deze unieke beweging staat op https://scoorvoorjeclub.nl