Arbres en TriUnity grote winnaars Nijmeegse Impact Awards

De Nijmeegse bedrijven Arbres en TriUnity zijn de grote winnaars van de Impact Awards van de gemeente Nijmegen. De awards werden donderdagavond 5 oktober uitgereikt tijdens de grote netwerk- en inspiratiesessie rondom de Economische Visie in de Vasim. De prijzen zijn bedoeld voor Nijmeegse organisaties die met hun activiteiten bijdragen aan een duurzame, sociale of eerlijke samenleving.

Naast Arbres en TriUnity waren ook Eco+Bouw, TropIQ en YouBeDo genomineerd voor een finaleplek. Er waren een juryprijs en een publieksprijs te vergeven. Bij beide prijzen kregen de winnaars 5.000 euro om in hun organisatie te investeren. De jury bestond uit wethouder John Brom, Jeanne van Ittersum (Trash’Ure Taarten) en Bart Doorneweert (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen).

Winnaar Juryprijs

De jury koos Arbres als winnaar voor de juryprijs. Arbres laat zien dat landbouw anders kan: sociaal en inclusief, met ruimte voor de natuur en een eerlijke boterham voor de boer. Ze zorgen niet alleen voor een duurzamere vorm van landbouw, maar bieden ook werkplekken aan mensen die binnen het oude systeem langs de zijlijn staan. De jury was onder de indruk van de meervoudige waardecreatie die door Arbres wordt gerealiseerd.

Winnaar Publieksprijs

TriUnity kreeg van alle initiatieven de meeste publieksstemmen en kwam als winnaar uit de bus voor de publieksprijs. TriUnity begeleidt jongeren met autisme, biedt ondersteuning en daagt hen uit om hun talenten te ontwikkelen. Zo helpen ze deze jongeren om een zelfstandiger en zinvoller bestaan op te bouwen.

John Brom, wethouder Economie en voorzitter van de jury: “Ik ben verrast door én trots op al die Nijmeegse ondernemers die bewust bezig zijn met impact maken met hun organisatie. Of dat nu om sociale impact gaat of duurzaamheid. Met de grote opkomst van vandaag zijn andere Nijmeegse ondernemers hopelijk ook geïnspireerd. Hoewel iedere ondernemer eigenlijk al op een eigen manier impact maakt. Bijvoorbeeld voor hun personeel, met een product, in de omgeving of door met gerecyclede materialen te werken.”

Dit vind je misschien ook leuk…