Groenewoud, Hengstdal en Kwakkenberg

Stadsdeel Nijmegen-Oost is groter dan je denkt. Want wist je dat de Nijmeegse wijken Groenewoud, Hengstdal en Kwakkenberg ook tot Nijmegen-Oost behoren? Met o.a. Hortus, In de Kazerne en Speeltuin de Leemkuil en nog veel meer... zijn ze zeker bezoekje waard!

Ga naar buiten

Heb je kinderen? Dan is het superleuk om naar een speeltuin te gaan! Ga op groot avontuur in de bossen van Speeltuin de Leemkuil. Een dag vol schommelen, klimmen en glijden. De avonturier komt in iedereen naar boven!

Of ga naar de Natuurspeeltuin Brakkenstein. Hier speel je tussen grond, hout, heuvels, water en zand. Een plek waar kinderen vrij kunnen spelen in de natuur.

Elske Nissen

Wandel door de tuinen van Hortus

In Groenewoud ligt ook Hortus Nijmegen. De Hortus Nijmegen kent twee tuinen: de Botanische tuin en de Theetuin. Ze worden gescheiden door de Beukenlaan. En de tuinen grenzen aan het terrein van de Universiteit en aan de spoorlijn Mook. De tuinen bieden ruimte voor wandelen, stil genieten, fotograferen of het volgen van workshops.

'Hommage aan Bernini', kunstwerk uit 1987 van Gerard Bruning (1930-1987). Het staat in de botanische tuin 'Hortus Nijmegen'. Bruning wilde met dit werk zijn waardering uiten voor de 17e eeuwse Italiaanse kunstenaar Gianlorenzo Bernini.

Blijf eten

Culinair, Italiaans, in een café of gewoon lekker knus uit eten? In deze drie wijken kan het allemaal! De meeste restaurants en eetcafés vind je wel in de wijk Hengstdal.

Bij Tati is álles vega of vegan! Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, high tea, taart en diner. Oftewel: overal waar je ook zin in hebt. In de Kazerne heeft zowel binnen als buiten plek waar je je de hele middag of avond kunt vertoeven. Bollyfoods zorgt voor kleurrijke en volle smaken van de Indiase keuken. Ook Restaurant Dijk en de Boer, Grut eten & drinken, Pasta E Fagioli en Il Nano verzorgen graag jouw maaltijd in de Nijmeegse wijk Hengstdal.

Borreltijd

Wie wil gaan borrelen in Nijmegen-Oost moet zeker langs Café Meesterschenkerij Jos. Met hun kennis en uitgebreid assortiment vertellen ze je met liefde alles over wat er op hun gelagkaart staat. In 2009 is Café Jos gekozen als beste café van Nederland en heeft de naam als meest opmerkelijke buurtcafé van Nederland gekregen. Oftewel kom snel binnenkijken!

Overnacht in Nijmegen-Oost

Alle drie de wijken hebben een bed & breakfast! Oftewel genoeg keus voor jou om het bezoek in Nijmegen-Oost te verlengen! Kies voor het knusse bed & breakfast De Kwakkenberg. Deze ligt in een groene wijk en op loopafstand van Stichting Hortus Nijmegen. Wil je meer groen? Zodra je de poort van B&B Stadoase Nijmegen betreedt kom je in een verborgen groene oase en laat je de stad achter je. Tot slot in de wijk Groenewoud vind je B&B Heijendaal. Ideaal als je Nijmegen wil ontdekken met de fiets, want bij B&B Heijendaal leen je gratis fietsen.

Ontmoet de Nijmeegse ondernemers