Zo vier je coronaproof Oud & Nieuw 2021!

Het is hoog tijd om het jaar 2021 af te sluiten en in te zetten op een gezonder, beter en gelukkig nieuw jaar. Oftewel: laat 2022 maar komen! En hoewel we weer middenin een lockdown zitten en de jaarwisseling niet uitgebreid kunnen vieren, hoeven we dit moment niet voorbij te laten gaan. De Nijmeegse horeca en cultuursector staan ook dit jaar voor je klaar om er helemaal coronaproof toch wat bijzonders van te maken. We zetten de tips voor je op een rij:

Heb je een tip? Mail de redactie!

De leukste online feestjes & concerten

1. Nijmeegse feestjes

Een New Years Eve Party zit niet in, maar dat wil niet zeggen dat je je favoriete feestjes hoeft te missen. Dus schuif wat meubels aan de kant, pak champagne uit de koelkast en zet op Spotify een playlist aan van bijvoorbeeld Blauwdruk, Chocolade, Drift of De Leven. Volume omhoog en dansen maar! Of luister naar de playlist van het Valkhof Festival, terwijl je hoopt dat de Vierdaagsefeesten en alle andere feestjes in 2022 wel doorgaan.

2. Down The Rabbit Hole

Ook in 2021 kon Down The Rabbit Hole niet doorgaan, maar de plannen voor 2022 zijn alweer gemaakt. Elk jaar maken zij op Spotify een playlist met alle artiesten die komen. Wil je alvast in de stemming komen en dromen over DTRH 2022? Luister dan deze playlist.

3. Ontdek de Nijmeegse artiesten

Zin om tijdens oud & nieuw los te gaan op Nijmeegse artiesten? Dan mag je Jeroen van der Boom, Frank Boeijen en De Staat zeker niet vergeten.

Bekijk onze lijst met Nijmeegse artiesten en bands

Haal een frisse neus

1. Nijmeegse Winterweken

Tot en met 9 januari is de stad prachtig aangekleed met kerstverlichting én acht grootse indrukwekkende lichtsculpturen. Ideaal als je op oudejaarsdag een wandeling wil maken. Op zoek naar meer uitdaging? Doe dan de quizroute, deze quiz speel je via een gratis app op je mobiel. 

Lees meer

2. Feest van het Licht

In Museumpark Orientalis kun je een mooie verlichte wandeling maken. Dit jaar is namelijk het park weer omgetoverd tot het jaarlijkse Feest van het Licht. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement rond Kerst.

Lees meer

Blijf lekker binnen

1. LUX bij je thuis

Als je liever rustig op de bank een filmpje kijkt, dan zijn de film & food-pakketten van LUX de ideale uitkomst. Met deze pakketten maak je jouw avond in echte LUX sfeer, bekijk een van hun films vanuit je eigen woonkamer en geniet van heerlijke hapjes en drankjes bereid door het LUX café. 

Bestel hier

2. Codes kraken in een online escaperoom

Wil jij iets leuks doen met je vrienden of familie op afstand? De online escaperoom is een echte uitkomst voor wie de hersenen thuis wilt laten kraken tijdens oud & nieuw. The Black Hawk van het Nijmeegse Project Escape speel je gewoon via WhatsApp. Daar krijg je opdrachten om in te loggen op geheime websites of het internet af te speuren om zo de missie van jullie opdrachtgever te volbrengen. En dat is minstens net zo spannend als een echte escaperoom!

Reserveer vooraf bij Project Escape.

Dit vind je misschien ook leuk...