Y.Kappers & Kunst

“Ik ben in 1997 begonnen met een kapperszaak in het centrum van Nijmegen. Na 20 jaar heb ik besloten om kleinschalig te gaan werken. Gelukkig kreeg ik ook nog het leukste pand van Nijmegen-Oost. Daar kan ik me volledig richten op haar en kunst.”

 

Yasmin Hoogland is kapper en kunstenaar in Nijmegen en biedt niet alleen persoonlijke haarverzorging met veel aandacht, maar ook prachtige grafische kunst in haar zaak én online.

“In mijn kleine zaakje in Nijmegen-Oost knip ik, maar verkoop ook kunst. Ik heb eerst een grotere winkel gehad waar ik mijn kunst verkocht. Nu gaat dat vooral via de website. Naast het knippen ben ik veel bezig met kunst en verkoop ook heel wat. Dat is hoe ik de twee combineer.”

Yasmin heeft een kappersopleiding genoten en is daarna via vrienden in de kunstwereld gerold. Inmiddels is ze al vijftien jaar kunstenaar, maar heeft het onlangs pas echt uitgebreid naar dit nieuwe model – een waarin ze knippen met kunst combineert. “Het zijn twee creatieve dingen die ik doe, en dat vind ik allebei erg leuk om te doen. De combinatie van de twee is ook geboren uit het feit dat ze heel goed samen gaan.”

In haar zaak hangen een aantal schilderijen die men kan bewonderen tijdens een fijne knipbeurt. Persoonlijke aandacht is waar je bij Y.Kappers & Kunst wel vanuit mag gaan. “Mijn specialiteit is kleuren, met behoud van gezond en glanzend haar. Er is altijd één op één contact, waarbij we alle mogelijkheden bespreken. Soms is het gewoon fijn als kleuringen beginnen in kleine stappen en met goed advies.” Daarnaast gebruikt Yasmin organische producten van het merk René, een kleine Nederlandse fabrikant. Ook verkoopt ze biologische zepen en shampoos, handgemaakt door een kapper in Beuningen. Lekker lokaal!

Y.Kappers & Kunst

Groesbeeksedwarsweg 217
6521 DJ Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk...