Truus & Berber - Cappello

“Altijd goedgemutst naar je werk. Hoe mooi is dat?”
 

Cappello bestaat al bijna veertig jaar. Vanaf 1989 zitten we in de Houtstraat en zijn we zijn langzaam maar zeker een echte hoedenspeciaalzaak geworden, zelfs de grootste en meest gevarieerde van Nederland! Je kunt bij ons terecht voor een eenvoudige baret of hoed, maar ook voor exclusieve ontwerpen. Natuurlijk vinden we het leuk dat we ministers of kamerleden als klant hebben voor Prinsjesdag, maar ons uitgangspunt blijft altijd: hoe houden we de deur open voor iedereen? We doen er alles aan om toegankelijk te blijven, maar wel de schoonheid en kwaliteit te bewaren en niet te zakken in niveau.

Van oorsprong zijn hoofddeksels bedoeld om je te beschermen. Het grootste deel van je warmte verlies je via het hoofd. Zonder winterhoed of muts is het dus stoken met de deuren open! Een zomerhoed beschermt je tegen de kwalijke gevolgen van de zon, steeds meer artsen wijzen mensen daar gelukkig op. Hoeden zijn inmiddels veel meer dan alleen bescherming. Het is mode, toegepaste kunst, een accessoire om iets mee te vieren of te herdenken. 

Op een doordeweekse dag kan daarom van alles aan ons voorbij trekken: dames en heren, bezoekers van een trouwerij of een begrafenis, mensen die door een chemokuur hun haar verliezen of een jongetje van 7 die een pet van zijn ouders krijgt. Neem maar eens een kijkje bij onze klantengalerij!


Een hoed doe je in principe nooit weg. Je verzamelt ze. Dat geldt ook voor de tassen en sjaals die we in huis hebben. Het zijn duurzame artikelen, dat is prettig. Bovendien viel de kleding die we voor de etalagepoppen kochten zo goed in de smaak, dat we sinds een aantal jaar een kleine kledingcollectie hebben. Ook verkopen we de beroemde schoenen van Chie Mihara. 

Op de seizoensbeurzen in Parijs ontmoeten we allerlei ontwerpers en eigenaren van mooie ateliers. Ook die van wereldformaat, de Chanels en Diors onder de hoeden. Daar bestellen we de kers op de taart van onze collectie. We bezoeken ook andere beurzen in Europa en er komen geregeld ontwerpers bij ons langs in de zaak. Bij Cappello brengen we heel graag kunst en mooie dingen voor het voetlicht. Het herkennen van schoonheid kan iedereen een gevoel van geluk geven.

Een wezenlijk onderdeel van ons werk vormen de hoeden-exposities en shows, die we vaak in samenwerking met anderen organiseren. Boven Maaiveld was in 1997 onze eerste expositie, in de toenmalige Commanderie van St. Jan. Daarop volgden tentoonstellingen in Museum het Valkhof, zoals In Vorm en de overzichtsexpositie Hoed-Couture - Ode aan hoedenontwerper Marianne Jongkind. We openen onze exposities vaak met een spectaculaire, tot de verbeelding sprekende hoedenshow.

We sluiten vaak aan op thema’s die spelen in de stad. Toen de Giro d’Italia in Nijmegen startte, hebben drie hoedenontwerpers haute couture-fietshelmen voor ons ontworpen. Voor Green Capital hebben we een mooie themasjaal laten maken. Een ander voorbeeld is de Vlaggen-Tassenparade, een samenwerkingsproject met Stichting Vierdaagsefeesten en Nijmeegse scholen. Vijftien tassenontwerpers kozen de vlag van een deelnemend Vierdaagseland als inspiratiebron en maakten daar een unieke tas van. Ook scholieren ontworpen een eigen tas!


Het team van Cappello. V.l.n.r.: Berber, Nienke, Truus en Natascha. 
 

We werken als moeder en dochter nauw samen. De onafhankelijkheid en de korte lijnen vinden wij allebei heel fijn aan het ondernemen. Als je vandaag een plan hebt, kun je morgen beginnen met de uitvoering. Dat we met veel ontwerpers in aanraking komen, zelf mooie dingen in handen hebben en zien dat ook anderen dat waarderen… Dat is heel wezenlijk waarom het zo fijn werken is bij Cappello! We vormen samen met onze collega's Nienke en Natascha een hecht team, we zouden het niet zonder hen kunnen. We hebben dus veel om dankbaar voor te zijn!”    

- Truus Stuiver (eigenaar) en dochter Berber (bedrijfsleider) van Cappello.

 

Cappello

Houtstraat 28
6511JN Nijmegen
Bekijk de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: