Touria Benabbas - De MoesApp

“Met de MoesApp kun je op zoek naar verse groenten en fruit, bij jou in de buurt geteeld.”
 

“Met mijn bedrijf BubbleDutch laat ik mensen levensgrote bellenblaaskunst maken op evenementen, feesten, teamuitjes, workshops en scholen. Door corona verdwenen alle boekingen voor de zomer van 2020. Ik vroeg me af: hoe nu verder? Toen heb ik bij 52 verzorgingstehuizen bellenkunstshows in de tuin georganiseerd, puur om vreugde en magie te brengen bij de bewoners en verzorgers. Aan het einde van de zomer kreeg ik weer wat boekingen voor feesten, maar die werden vaak alsnog geannuleerd door corona. In september besefte ik me: ik moet me gaan richten op iets heel anders, iets dat wél kan. Daar had ik nog een goed idee voor liggen!

Mijn broer heeft een eigen moestuin. Ik herinner me dat hij me twee jaar geleden een kuil in zijn tuin liet zien. “Kijk, hier gooi ik al mijn oogst in die ik niet op krijg. Ik geef veel groente weg aan vrienden en buren, maar dan blijft er alsnog genoeg over,” vertelde hij. Ik was verbaasd, wordt het gewoon weggegooid? Toen ben ik gaan nadenken over een oplossing om geen voedsel te verspillen.

Dit jaar ben ik mijn plannen gaan uitwerken. Er zijn veel moestuinders die hun oogst niet kwijt kunnen. Hoe mooi zou het zijn als de mensen uit de wijk daar gebruik van kunnen maken? Zo heb ik de MoesApp bedacht: een handelsplatform waar vraag en aanbod samenkomen. Op de webapplicatie www.moesapp.nl  kunnen moestuinders, kwekers en telers aanbiedingen plaatsen. Kopers kunnen op basis van hun postcode zoeken naar verse groenten en fruit bij hen in de buurt. Heb je interesse? Via een chat met de verkoper kun je een prijs afspreken en daarna kun je het voedsel komen ophalen. De kopers kunnen ook kleine horecagelegenheden of ondernemers zijn, zoals Veel Soeps

Op 12 februari gaat de website online en kunnen mensen zich registreren als aanbieder of koper. We richten ons eerst op Nijmegen, daarna kan de MoesApp ook in andere steden worden uitgerold. Je kunt gratis gebruik maken van de MoesApp. Om het financieel haalbaar te maken, willen we er in de toekomst wel abonnementen aan koppelen, zodat je bijvoorbeeld gratis 20 producten per week kunt aanbieden, maar met een abonnement wel 200 producten. Daarnaast zijn we nog op zoek naar nieuwe investeerders en adverteerders.

Ik heb de MoesApp met meerdere ondernemers uit De Smeltkroes gemaakt: Appnology ontwikkelde de eerste fase van het platform, More Than Content helpt met de communicatie en ReVisie verzorgt een huisstijl en logo. De MoesApp heeft als doel ervoor te zorgen dat er minder verspild wordt en dat mensen voor minder geld toch aan hun gezonde voeding kunnen komen. 

Als je vragen hebt, meer wilt weten, wilt bijdragen of deelnemen aan de doorontwikkeling van het project MoesApp, dan kun je een email sturen naar  moes.app.nl@gmail.com!”   - Touria Benabbas van De MoesApp

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: