Rolf Vrijaldenhoven - Versailles Dranken

“Ik vind het vooral belangrijk dat mijn klanten zich weer klant voelen: als je behoefte hebt aan advies en uitleg over dranken, dan nemen wij daar de tijd voor.”
 

“Sinds 1 augustus 2020 ben ik de trotse eigenaar van Versailles Dranken. De zaak zit al 26 jaar in de Lange Hezelstraat. De vorige eigenaar heeft een mooi en groot assortiment opgebouwd van whisky, wijn, bier en overig gedistilleerd. Toen ik hoorde dat hij de zaak wilde verkopen, dacht ik: ik ben 59 en ik wil nog wel een eindspurt maken! Na een lange tijd onder een baas gewerkt te hebben, vond ik het tijd om weer als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Nu het zover is, voel ik me als een vis in het warme water.

Ik vind het een feest om in de winkel te staan. Vooral het contact met mensen vind ik leuk. We zijn niet voor niets een speciaalzaak: we hebben aandacht voor de wens van de klant. We organiseren ook proeverijen en masterclasses in de winkel, daar hebben we een speciaal proeflokaal voor. Je leert bijvoorbeeld hoe je whisky moet ruiken en proeven, en welke smaken je terug kunt herkennen. Je kunt eindeloos doorleren!

Whiskyliefhebbers, in de breedste zin van het woord, mogen mijn zaak niet missen. Mensen die whisky’s drinken, sparen, of erin beleggen. We verkopen meer dan 850 soorten. Het mooiste is: voor iedereen is er wel een smaakje. Distilleerderijen doen erg hun best om whisky toegankelijker te maken voor meer mensen. Bijvoorbeeld door de drank te laten rijpen op een portvat, zodat het na een aantal jaren een zoetje meekrijgt. 

Het winkelpand heeft een bijzondere geschiedenis. In de zeventiende eeuw woonde hier - heel toepasselijk - een familie van bierbrouwers en wijnhandelaren. Later is er een klooster gevestigd. Recentelijk ontdekte een elektricien een grote verborgen kelder onder de vloer. De trap stamt uit 1840, hoe oud de kelder zelf is weten we niet. Kom gerust een kijkje nemen bij dit stukje Nijmeegse geschiedenis!Ik ben mijn hele leven al met veel passie Nijmegenaar. Ik ben eigenaar geweest van cafés in de Hertogstraat en aan de Waalkade, en ik heb een feestlocatie in Malden gerund. Nu ben ik winkelier in een van de mooiste winkelstraten van Nederland. Er komen best wat toeristen in de zaak die de nieuwe Nijmeegse slogan “Old City, Young Vibe” hebben gehoord, en dit volmondig bevestigen. Dat is wel hartstikke leuk. De stad bruist!”   - Rolf Vrijaldenhoven

Versailles Dranken

Lange Hezelstraat 83
6511CD Nijmegen
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Fotografie: Wilger Brevoord

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: